Autodenunţul lui Caragea

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Viorel Caragea, a fost interceptat de procuror în timp ce vorbea direct sau la telefon cu inculpaţii dintr-un dosar penal, mai exact cu omul de afaceri Mihai Râmescu de la Motru şi primarul din Slivileşti, Sorin Bucurescu. Caragea a fost citat ca martor, după aceste interceptări, şi i-a spus procurorului că el consideră că Bucurescu „a încercat să se informeze despre amănunte dintr-un eventual dosar, crezând că o discuţie cu mine l-ar putea ajuta în privinţa implicării sale”. Mai mult, Caragea a spus că Râmescu l-a „sunat insistent”, după care s-au întâlnit întâmplător la Prefectură, unde a fost luat la întrebări despre dosar.

Caragea este un om al legii. Ba este chiar şeful celor care veghează la respectarea legii în Gorj. Întrebarea mea este, de ce nu a depus Caragea denunţ, dacă a considerat că i se cere să intervină într-un dosar penal?

Să zicem că în cazul discuţiei cu primarul Bucurescu, şeful poliţiei s-ar fi lăsat influenţat de prietenia pe care o are cu acesta. Cel puţin aşa rezultă din discuţia interceptată, care începe cu „Ce-i mă?” şi se termină cu „Pa! Pa!”. Dar, relaţia lui Caragea cu Râmescu are cu totul altă poveste. Râmescu este omul de afaceri care anul trecut a făcut de două ori greva foamei, timp de mai multe săptămâni, acuzând presiuni directe ale şefului IPJ Gorj, împotriva căruia a depus o plângere. Scandalul a fost unul naţional, dar s-a lăsat cu o sancţiune minoră pentru Caragea, pentru că Râmescu şi-a retras plângerea, ba chiar a spus că l-au păcălit unii să intre în povestea asta. S-a speculat de atunci că Râmescu ar fi cedat unui şantaj pentru a cădea la pace cu Caragea. Că acesta a fost preţul pentru a scăpa de puşcărie.

„Eu am fost om”, asta îi cerea Râmescu lui Bucurescu să-i transmită lui Caragea, după cum rezultă din interceptare. Puşcăria pare să fie la câteva luni distanţă de protagoniştii acestei poveşti. Poate că ar fi timpul ca toată lumea să dea cărţile pe faţă.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: