Avem dreptul să nu facem nimic

În 2012 a fost Philip Gordon. Pe atunci, Departamentul de Stat al SUA anunța răspicat că Gordon se va întâlni cu Ponta și Antonescu ”pentru a discuta despre îngrijorarea Statelor Unite în legătură cu ultimele acțiuni guvernamentale care amenință separarea democratică a puterilor în stat și slăbesc independența instituțiilor statului”. L-a înjurat Antena 3, a zis Antonescu că îi e cam frică de el, l-a făcut Mircea Badea băsist, n-a contat; Gordon a rezistat, ba chiar a dus sarcina la bun sfârșit. La scurt timp după descindere, era deja clar că puciul dăduse greș.

Nici n-a început bine 2014, că a venit rândul Victoriei Nuland să vină în vizită din partea lui Obama. Soarele de ianuarie strălucea când madam Nuland s-a dat jos din avion, s-a urcat direct în mașina oficială cu stegulețe și nu s-a mai oprit până la DNA. Ce a făcut acolo, putem să ne imaginăm. Pe cine trebuie să tragă de urechi, e deja clar, având în vedere dispariția subită a penibilului Ponta care a fugit ca un copil care pleacă de acasă pentru că a spart oglinda și când se întoarce spune că a fost la joacă și nu știe ce s-a putut întâmpla. Doamna Nuland a cerut probabil lista de la procurori, apoi le-a zis să-i dea înainte cu ăia de pe foaie, că-s buni, de ce nu?

Asta este drama mafiei din țara noastră. Că nu mai poate conduce țara, de fapt. Că nu-și mai dau socoteală doar lor, între ei. N-am fost în stare să ne facem singuri justiție, așa că au venit americanii mult-așteptați. Mulți și-au dat seama, însă, că americanii nu sunt chiar ceea ce-și doreau. Uitați-vă la Antena 3, de pildă, care se laudă că e afiliată CNN (oare ce-ar zice CNN-ul dacă ar afla?). Păi, dacă ar exista pedepse penale și pentru modul de a face presă, toți muncitorii de acolo (vorba lui Becali) ar fi luat pe viață. Într-un comentariu abject dintr-una din emisiunile lui, Mircea Badea spunea că se bucură sincer că Angela Merkel și-a rupt bazinul la ski. Cercopitecul a luat ghinionul ca pe o răzbunare a providenței pentru o problemă de-a sa personală. Să vedem ce va spune atunci când și Dan Voiculescu își va frânge gâtul.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: