Avi Instant a primit un alt ajutor de stat

Două ferme din judeţul Gorj vor primi ajutoare de stat pentru bunăstarea păsărilor. Este vorba despre SC Avi Instant Târgu Jiu şi SC Asani Brăneşti. Valoarea subvenţiilor acordate celor două ferme se ridică la suma de  15.607.000 lei. Dintre aceste două firme, Avi Instant este deja cunoscută opiniei publice după scandalul provocat tot de o serie de subvenţii, acordate de Direcţia de Agricultură. În acest caz au intervenit şi organele de cercetare pentru că se pare că firma este suspectată că a primit legal acele finanţări.

Fermierii primesc din acest an subvenţii pentru bunăstarea păsărilor. Ajutorul de stat se acordă în vederea stimulării creşterii competitivităţii sectorului avicol şi atingerii obiectivelor europene privind bunăstarea animalelor prin acoperirea costurilor suplimentare şi pierderii de venituri datorate angajamentelor pentru o perioadă de 5 ani, prin aplicarea altor măsuri decât cele obligatorii care asigură bunăstarea păsărilor.

Subvenţia se acordă producătorilor care în perioada angajamentului asumat în cadrul tehnologiei de creştere a păsărilor aplică una sau mai multe din următoarele şase măsuri: folosirea de furaje ce conţin micotoxină deoxinivalenol până la un nivel de maxim 2,5 mg/kg; folosirea de furaje ce nu conţin proteine de origine animală, inclusiv făina de peşte; practicarea unei metode de creştere, naturală sau artificială, ce nu provocă sau nu cauzează suferinţe ori vătămări păsărilor; manipularea în vederea prinderii, încărcării în cuşti şi transportul păsărilor fără vătămarea lor; asigurarea potabilităţii apei utilizate în procesul tehnologic; îmbunătăţirea parametrilor de microclimat- temperatură, umiditate şi viteza aerului.

Subvenţii de aproximativ 16.000.000 de lei

La nivelul judeţului Gorj vor beneficia de subvenţii pentru bunăstarea păsărilor SC Avi Instant Târgu Jiu şi SC Asani Brăneşti. Ambele societăţi s-au angajat să respecte una sau mai multe din cele şase condiţii impuse. “În acest an, SC Avi Instant şi SC Asani vor beneficia de subvenţii pentru bunăstarea păsărilor. Cele două societăţi au depus documentele în luna decembrie, cererile de acord au fost aprobate, însă în luna aprilie vor trebui să vină cu cererile de plată şi să facă dovada că în acest interval de timp au respectat una sau mai multe din cele şase condiţii impuse. Valoarea sprijinului financiar acordat celor două societăţi este de 15. 607.000 lei ”, a declarat Mirela Şerbu, purtătorul de cuvânt al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj. 

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: