Avram va face peste două decenii de puşcărie

Sentinţă în dosarul cel mai controversat al Justiţiei din România, pedeapsa nedreaptă executată de Marcel Ţundrea fiind acum „răzbunată” de o condamnare pronunţată la adresa celui considerat ca fiind „adevăratul” criminal al Mioarei Gherasie, fata de 14 ani din Pojogeni ucisă în vara lui 1992. Gheorghe Avram nu va uita niciodată ziua de marţi, 13 decembrie, pentru că va avea de executat 22 de ani de puşcărie pentru crima pentru care a fost judecat, el nemaifiind acuzat şi de viol, faptele prescriindu-se după atâta vreme.

Bărbatul s-a declarat tot timpul nevinovat, deşi Analizele ADN îl indică pe le ca fiind responsabil de violarea şi uciderea Mioarei Gherasie. Condamnarea lui vine la ani buni după ce Marcel Ţundrea a murit, bolile cu care s-a ales în perioada de detenţie agravându-i acestuia starea de sănătate.

Avram va contesta, cel mai probabil, verdictul pronunţat acum la Tribunalul Gorj, procurorul care în <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2004 a instrumentat ancheta care a dus la eliberarea lui Ţundrea în baza dovezilor furnizate de testele ADN, Emil Moţa, fiind de părere că verdictul de acum reprezintă doar o reparaţie morală pentru cel care a stat 12 ani pe nedrept în spatele gratiilor. „Este un început de dreptate pentru Ţundrea, mai mult moral, dar contează şi asta. Este tardiv, dar mai bine mai târziu decât niciodată. În mod normal ar trebui să plătească cineva, dar nu cred. În sistemul nostru nu plăteşte nimeni niciodată”, menţionează Moţa.

Verdictul pronunţat acum la Tribunalul Gorj este dat la scurt timp după ce singura fată a lui Ţundrea a pierdut în instanţă, definitiv, procesul prin care cerea daune morale de un milion de euro pentru fiecare an de puşcărie. Cererea a fost introdusă însă tardiv, cea care a formulat-o nerecunoscându-l însă pe Ţundrea ca tată nici măcar după ce acesta s-a eliberat, gorjeanul care a stat 12 ani după gratii plângându-se mereu de faptul că sentinţa nedreaptă care l-a condamnat la 25 de ani de puşcărie i-a schimbat iremediabil viaţa pentru totdeauna. Marcel Ţundrea menţiona deseori că a fost victima unor jocuri de interese menite inclusiv să-i destrame familia, el murind cu convingerea că şi dacă i se va dovedi nevinovăţia completă după trecerea sa în nefiinţă destinul frânt în 1992 nu i-l va mai reface nimeni niciodată. Acum, la Pojogeni, în casa lui Ţundrea mai trăieşte, cu greu, doar mama acestuia, o bătrână de 93 de ani, pe care nu mai are cine să o îngrijească.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: