Băcilă, soluţia de fundaş dreapta pentru Pandurii

Cosmin Băcilă ar putea fi soluţia pentru postul de fundaş dreapta după accidentarea lui Gabi Matei. Băcilă a mai jucat pe acest post înainte de a veni la Pandurii, fiind folosit de Petre Grigoraş ca fundaş dreapta şi la un meci din cele două disputate în mini-turneul din Antalya din această toamnă.

Mijlocaşul dreapta al pandurilor a recunoscut ieri că poate juca foarte bine şi ca fundaş dreapta, deşi postul său în echipă este cel de mijlocaş dreapta. Cosmin Băcilă este unul dintre jucătorii cei mai constanţi în evoluţii în acest sezon, jucând toate meciurile de până acum, dar lipsind 30 de minute la meciul cu CFR Cluj şi câteva minute pe final de meci etapa trecută. Postul de fundaş dreapta nu va fi o noutate pentru mijlocaşul pandurilor care a mai jucat acolo. Băcilă spune că îşi va face treaba oriunde va fi pus să evolueze important pentru el fiind binele echipei: „Pot să joc şi fundaş dreapta pentru că am mai jucat acolo. Sper să îmi fac treaba foarte bine oriunde joc şi să câştigăm”.

Au nevoie de puncte ca de aer

Băcilă consideră că meciul cu FC Braşov e unul extrem de important şi spune că punctele din acest joc sunt vitale pentru obiectivul echipei sale: „E un meci foarte greu cu Braşovul şi noi avem nevoie de aceste puncte ca de aer. Este meciul turului şi acesta, chiar dacă de vreo trei sau patru etape toate sunt pentru noi „meciul turului”, pentru că toate sunt foarte grele. Trebuie să adunăm cât mai multe puncte pentru că am ajuns aproape la egalitate cu toate celelalte echipe din subsol şi dacă o să câştigăm o să ieşim şi noi de acolo”. Băcilă e convins că braşovenii nu vin să se apere, dar recunoaşte în acelaşi timp că nici echipa sa nu joacă vreodată la egal: „E un meci foarte greu pentru noi dar o să jucăm. Va fi foarte greu dar sper să câştigăm. Nu cred că Braşovul va veni să se apere. Noi jucăm să câştigăm fiecare meci, domnul Grigoraş nu joacă niciodată la egal. Pandurii joacă tot timpul la victorie şi acasă şi în deplasare!”

Mijlocaşul pandurilor apreciază ca fiind un atu al echipei sale noul teren pe care se desfăşoară meciurile de acasă, cel din Severin.

„Nu simţim că jucăm acasă dacă jucăm la Severin, dar dacă jucăm bine şi câştigăm oamenii de acolo sunt cu noi. Dacă joci slab indiferent unde joci te înjură şi acolo şi aici, ca peste tot”.

Cosmin Băcilă  

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: