Baia de Fier a pierdut în instanţă procesul cu Garda de Mediu

Primăria comunei Baia de Fier este bună de plată după ce Garda de Mediu Gorj a câştigat procesul ce avea ca obiect amenda în valoare de 500 de milioane de lei vechi, aplicată de comisari pentru gunoiul descoperit la Rânca, anul trecut.

 Deşi primarul Constantin Mihuţescu era aproape sigur de victorie după ce a avut un prim triumf la Judecătoria Novaci, instanţa de la Gorj a dat dreptate Gărzii de Mediu Gorj. Mihuţescu nu ştia ieri de stadiul procesului în timp ce prim-comisarul Gărzii de Mediu Gorj, Ovidiu Ilie declara că recursul a fost câştigat de ei la începutul lunii iunie. „Nu ştiu nimic, ei au pierdut la Novaci, acum nu mai ştiu în ce stadiu e procesul, să întreb jurista”, a declarat primarul din Baia de Fier, Constantin Mihuţescu. Prim comisarul Gărzii de Mediu Gorj este însă şi acum sceptic că primăria va achita amenda. „Am câştigat recursul la Tribunalul Gorj la începutul lunii. În mod normal ar trebui să plătească dacă nu va fi dat în debit la Direcţie de Finanţe Publice”, a declarat Ovidiu Ilie, prim comisarul Gărzii de Mediu Gorj. Primăria Baia de Fier a fost amendată de Garda de Mediu cu 500 de milioane după ce a descoperit la Rânca mormane întregi de gunoaie.

CONTESTAŢII

Prim-comisarul Gărzii de Mediu Gorj spune că, în general, se contestă cam 40% din sancţiuni şi că foarte puţine sunt pierdute de ei, cam 2%. „Şi nici astea nu sunt pierdute ci transformate de judecători în avertismente”, a declarat Ovidiu Ilie.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: