Bălășoiu: ”CEO va deveni functional în termenul legal”

Constantin Bălășoiu, directorul Complexului Energetic Craiova, dar și coordonatorul proiectului ce presupune înființarea Complexului Energetic Oltenia, dă asigurări că noua entitate energetică va deveni funcțională în termenul legal anunțat deja ca fiind 1 Aprilie 2012. Bălășoiu a enumerat și pașii care au fost înfăptuiți dar și unde s-a blocat în momentul de față proiectul.

Complexul Energetic Oltenia va deveni funcțional la 1 Aprilie 2012, anunță responsabilul proiectului, Constantin Bălășoiu. Acesta a declarat că nu se pune problema ca înființarea CEO să fie amânată pentru sfârșitul anului, fără a nega însă câteva zile de întârziere. ”Noi încercăm să ne încadrăm în termenul stabilit la simpozion, respectiv începutul lunii aprilie a acestui an. Proiectul de fuziune va fi pus în aplicare în termenul legal cu eventuale prelungiri de zile în niciun caz de luni, nu se pune o astfel de problemă”, a declarat Constantin Bălășoiu, coordonatorul proiectului CEO.

Blocaj

Afirmațiile au fost făcute în ciuda unui blocaj deja existent și mărturisit chiar de Bălășoiu. Directorul de la Craiova a precizat că nu s-a mai avansat absolut deloc în realizarea proiectului și că în prezent se încearcă angajarea consultantului care va promova proiectul. ”Am publicat anunțul pentru angajarea consultantului care va realiza documentele pentru promovarea proiectului de fuziune. Suntem în perioada în care viitorii participanți la licitație cer lămuriri. Anunțul este publicat din luna decembrie. Acum totul depinde de consultant, dacă reușește să se încadreze într-un termen cât mai scurt”, a declarat Constantin Bălășoiu.

COMPONENŢĂ

Complexul Energetic Oltenia ar trebui să fie constituit din cele două complexuri energetice din Gorj, CE Turceni respectiv CE Rovinari, complexul de la Craiova dar și Societatea Națională a Lignitului Oltenia.

MANAGEMENT

Interesant este că Guvernul a decis ca Societatea Lignitului, parte din CE Oltenia, să aibă management privat, ceea ar presupune, cel mai probabil, că managerul privat al SNLO va fi şeful companii înfiinţate.

CONTRACTE

Totodată, atât complexurile energetice Turceni şi Rovinari, cât şi SNLO au contracte de muncă valabile pentru întregul an ceea ce ar duce la negocierea unui nou contract abia în 2013.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: