Bani pentru o fetiţă bolnavă de leucemie

Prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, împreună cu salariaţii Instituţiei Prefectului au strâns suma de 1.200 lei pentru Cezara Mihalache, în vârstă de 10 ani, din Târgu Jiu, diagnosticată în luna august, cu leucemie acută limfoblastică de tip B. De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  a donat suma de 500 lei. N-au rămas indiferenţi la apelul umanitar nici angajaţii Inspectoratului de Jandarmi care au colectat suma de 860 lei. Banii au intrat în posesia părinţilor minorei atât pe bază de proces verbal cât şi prin virament bancar.

Alte ştiri pe scurt:

Monitorizarea fructelor şi legumelor

Reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj recoltează în această perioadă probe de la legume şi fructe în vederea monitorizării reziduurilor de pesticide. Probele se trimit la Laboratorul Central de Carantină de la Bucureşti. Până în momentul de faţă, s-au recoltat probe de la ardei gogoşar şi struguri de vin, însă reziduurile au fost în limitele normale. (D.M)

Amenzi  aplicate de inspectorii sanitar-veterinari

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj au aplicat săptămâna trecută şase amenzi în valoare de 3600 lei, la o unitate de comerţ cu amănuntul a produselor alimentare şi o persoană fizică din comuna Polovragi, 2 măcelării, o unitate de alimentaţie publică şi un bar din Târgu Jiu, ordonanţă de suspendare a activităţii, la o unitate de fabricare a specialităţilor de panificaţie şi un avertisment la un depozit de legume şi fructe tot din Târgu Jiu. (D.M)

Pregătiri de iarnă

Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj, le-a solicitat ieri şefilor instituţiilor deconcentrate din Gorj să înceapă pregătirea pentru sezonul rece. În acest context, Liviu Andrei a cerut să se întrunească Grupul de Suport Tehnic pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă Generate de Fenomene Meteorologice Periculoase din cadrul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Gorj pentru a fi elaborat şi aprobat planul de măsuri pentru această iarnă. (C.S)

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: