Banța: Dian Popescu poate fi schimbat doar de centru

Liberalii gorjeni par să fi renunțat la schimbarea din funcție a preşedintelui Dian Popescu. Victor Banța, consilier județean și vicepreședinte al PNL Gorj, susține că la ședința pe care liberalii au avut-o sâmbătă s-a ajuns la concluzia că primarii care au fost la București să ceară aplicarea statutului ar fi fost manipulați de persoane care nu mai fac parte din partid. Banța a îndemnat colegii de partid la răbdare și a spus că o decizie în privința lui Popescu poate fi luată doar de București.

Reporter: Sâmbătă au avut loc ședințe de Biroul Politic Județean și Delegația Permanentă. Ce s-a discutat?

Victor Banța: Au fost ședințe de lucru pentru reorganizarea unor filiale comunale care practic nu mai există după OUG 55 (n.red- ordonanța care a permis migrarea primarilor de la un partid la altul fără să-și piardă mandatele). E vorba de organizațiile unde au plecat primari, viceprimari, consilieri și ar trebui refăcute. A trebuit să începem să ne orientăm către potențiali candidați pentru alegerile din 2016, atât pe funcțiile de consilieri, cât și pe cele de primari. Iar atunci când vor fi birourile reunite să avem un punct de plecare în analiza candidaților.

Rep.: Stabiliți candidații separat, confruntați propunerile și votați?

V.B.: Da. O să fie și sondaje și vor fi bătute în cuie candidaturile în perioada următoare.

Rep.: Primarii au fost prezenți la aceste ședințe?

V.B.: L-am văzut pe Mihai Calotă de la Urdari, pe Florin Pavel, pe Mihai Mazilu și cam atât. Nu a venit Dumitru Leuștean, nu au venit Dumitru Vulpe, Dumitru Tăloi, Constantin Bobaru. Dumitru Gâlcevă nu a fost nici el.

Rep.: S-a abordat subiectul conflictului cu Dan Vîlceanu, președintele fostului PDL?

V.B.: Nu s-a discutat atât despre Dan Vîlceanu, cât problema celor care au semnat o petiție și au fost la București. (...) Eu nu sunt nici de-o parte, nici de alta.

Rep.: Se va lua o măsură împotriva lor?

V.B.: Nu. Dar s-a discutat despre situația asta. Este dreptul lor, dar singura problemă pe care o pot reproșa acestui grup, nu că au ceva împotriva lui Dian Popescu, că așa suntem mulți care avem ceva împotriva lui, ci modalitatea prin care au realizat asta. Au fost folosiți de oameni care nu mai au legătură cu PNL.

Rep.: Vă referiți la Tavi Lupulescu? La Morega, Manta?

V.B.: Nu nominalizez. Ei au asociat niște probleme cu oameni din spațiul public care nu mai au legătură cu partidul.

Rep.: Ei au cerut aplicarea statutului.

V.B.: Sunt niște dispoziții tranzitorii unde se spune că rămân actualele conduceri până în 2017. De asemenea, decizia nu poate fi luată într-un for mai mic decât cel din care face parte persoana respectivă. Dian Popescu este în BPN, nu se poate decide la nivel județean.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: