Banţa, în cărţi pentru şefia PNL Târgu Jiu

Consilierul judeţean Victor Banţa se află printre numele vehiculate pentru scaunul de preşedinte al PNL Târgu Jiu în locul lui Matei Nădrag. Deşi spune că nu i-a propus nimeni această funcţie, Banţa recunoaşte că nu ar refuza o ofertă în acest sens. Despre Mihai Paraschiv, un liberal care se află în graţiile conducerii PNL Gorj pentru funcţia lui Matei Nădrag, Banţa spune că are  şanse pentru a ocupa această funcţie.

Rep.: Sunteţi interesat de funcţia de preşedinte la PNL Târgu Jiu?

V.B.: Sunt interesat de orice funcţie dacă partidul mi-o cere şi dacă ea corespunde pregătirii mele profesionale. Deocamdată, nu mi-a propus nimeni această funcţie. Nu s-a mai discutat nimic de la Congres. Se va organiza o şedinţă de birou politic în această săptămână, iar dacă se va discuta voi lua în calcul această variantă. Accept cu onoare orice propunere a PNL, aşa cum am dovedit de-a lungul timpului voi face faţă oricăror atribuţii în interesul partidului.

Rep.: Pe lângă dumneavoastră, mai sunt vehiculate şi alte nume pentru funcţia domnului Matei Nădrag. Mă refer, la Octavian Lupulescu şi la Mihai Paraschiv. Ce părere aveţi?

V.B.: Este dreptul oricărui membru al PNL să conducă Organizaţia PNL Târgu Jiu, în condiţiile în care poate să ducă la îndeplinire o asemenea onoare, o asemenea demnitate. Domnul Mihai Paraschiv este un tânăr, este preşedinte Organizaţiei de tineret şi poate să ocupe această funcţie. A demonstrat că a făcut faţă în Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu în proiectele de hotărâri, a avut opinii pertinente şi legale.

Rep.: În condiţiile în care veţi ajunge preşedinte al PNL Târgu Jiu veţi milita pentru o a doua excludere a domnului Giorgi?

V.B.: În primul rând, excluderea unui ales local nu este de competenţa Biroului Politic Local, ci de competenţa Delegaţiei Permanente a PNL, în care din 140 de voturi unul va fi al meu. Am înţeles că excluderea nu şi-ar produce efectele. Prima excludere a însemnat un vot în Delegaţia Permanentă din luna aprilie, votul putea fi contestat, dar dacă nu s-a întrunit Comisia de Arbitraj în zece zile, votul nu este valabil. Eu nu am mai avut o comunicare de foarte multă vreme cu Gabriel Giorgi pentru că i-am explicat de nenumărate ori că nu este bine cum procedează, să nu atace partidul, oamenii din partid. Este problema lui, dar nu mă voi implica în nici un proiect în care să pun într-o lumină negativă vreunul din membrii partidului.

Rep.: Cum comentaţi tensiunile din PNL?

V.B.: Cred în proiectul de fuziune dintre PDL şi PNL. L-am susţinut la Congres şi am dovedit acest lucru în Consiliul Judeţean Gorj unde colaborăm fără nici o problemă. Aşteptăm congresul de fuziune care va avea loc la sfârşitul acestei luni şi atunci apele se vor linişti.

Vizualizări: 74

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: