Baraj în faţa moldovenilor letali

Municipalul din Târgu Jiu se pregăteşte pentru un veritabil război între olteni şi moldoveni. Pandurii lui Grigoraş şi Vasluiul lui Inacio, adică echipele care joacă cel mai frumos fotbal din liga 1, se duelează diseară într-un meci capital pentru oaspeţi. Moldovenii caută o victorie care să le asigure măcar locul 2. Şi asta pentru că titlul de campioană pare antamat de CFR Cluj, echipă ce va câştiga probabil la masa verde meciul cu U Cluj. 

Pandurii – Vaslui, Stadion Municipal Târgu Jiu, diseară ora 20, în direct pe GSPTV.

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, Rada, Cardoso – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Maxim, Lemnaru, Grigoraş.                  Antrenor: Petre Grigoraş.

Vaslui: Borjan – Milanov, Farkas, Marius Constantin, Hugo Luz – N’Doye, Raul Costin – Adailton, Wesley, Sânmărtean – Temwanjera.  Antrenor: Augusto Inacio.

Se anunţă spectacol !

Avem destule premise să credem că meciul din această seară va fi un show garantat pentru spectatori. Pandurii şi Vaslui sunt două din echipele care au jucat fotbal adevărat în acest sezon. Dacă în tur, gorjenii erau consideraţi campioni la estetica jocului, acum e rândul moldovenilor să culeagă toate laudele graţiei careului de aşi Wesley, Adailton, Sânmărtean, Temwanjera. Atacantul din Zimbabwe e în formă de zile mari, a dat un hat-trick contra celor de la Mediaş şi speră să-l dovedească şi pe Mingote. În plus Vasluiul are cel mai bun atac din liga 1, cu 52 de goluri în timp ce pandurii sunt şi ei în top cu 40 de reuşite. Şi nu în ultimul rând, Wesley şi compania au nevoie neapărată de victorie pentru a rămâne favoriţi la un loc de Champions League iar trupa lui Grigoraş putem spune că nu are nimic de pierdut pe acest final de sezon. „Vasluiul din patru ocazii îţi dau trei goluri. Noi trebuie să ne creăm vreo şase ocazii ca să dăm un gol. Dar ca să obţinem un rezultat bun trebuie să fim pragmatici, ce avem trebuie să marcăm pentru că nu ştiu dacă ne vom crea 6-7 ocazii. După cum se desfăşoară lucrurile în ultimul timp, şi chiar dacă jucăm acasă şi contra echipelor din frunte am jucat bine, nu suntem favoriţi. Vom încerca să dăm peste cap calculele hârtiei şi să facem o figură frumoasă. Avem nevoie de trei puncte pentru a intra în obiectiv”, spune Grigoraş care are aproape tot lotul valid.

Fanii să vină dar să încurajeze

Pandurii mizează diseară şi pe aportul fanilor. Aceştia din urmă nu au fost deloc gentili cu echipa lui Grigoraş la finele meciului cu Sportul, atunci când fluierăturile s-au auzit mai tare ca oricând pe Municipal. Grigoraş le-a găsit însă circumstanţe atenuante celor care au huiduit atunci echipa. „Să spunem că acel mic incident s-a datorat faptului că era 1 mai şi veneau oamenii de la grătare. Am înţeles că marea majoritatea a localnicilor au fost în pădure la Drăgoieni, iar la grătare nu poţi bea apă plată cu lămâie. A fost o refulare a lor vizavi de prestaţia mai slabă a echipei în ultimele 30 de minute, o evoluţie modestă, şi de aceea au venit acele apostrofări. Le trecem la pierderi, le-am trecut cu vederea”, spune antrenorul care speră ca fanii să fie acum alături de jucătorii săi. „Tot timpul şi jucătorii şi cei de pe bancă chiar dacă vin 2 mii sau 7 mii, dacă încurajează echipa, îţi dă un alt spirit. Sper ca la ora 20.00, oră plăcută şi convenabilă pentru spectatori să nu stea cu capul în soare, să avem stadionul plin.”

„Nu mă mulţumeşte că vom termina în primele 10. Obiectivul meu personal e să terminăm în primele 8, ar fi extraordinar de bine. Dacă vom obţine minim trei puncte din etapele rămase putem termina în primele 8. Locul 6 e foarte greu, Oţelul e favorită acolo”          

Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: