Barbu despre Rotaru: Un amic pe care înţeleg că l-am pierdut

Senatorul Tudor Barbu spune că a aflat din presă despre faptul că deputatul Rotaru a ales să rupă colaborarea cu el şi nu doreşte să comenteze prea mult asupra acestui aspect. Chiar şi aşa, Barbu a vorbit despre acest “divorţ” dar şi despre alte subiecte intens discutate în ultimul timp la nivelul judeţului Gorj.

Reporter: Cum comentaţi decizia domnului deputat Rotaru, de a nu mai face echipă cu d-voastră?

Tudor Barbu: Am avut parte de o surpriză astăzi, am aflat că nu mai vrea să facă echipă cu mine din ziarul Pandurul. E decizia domnului deputat Rotaru, face cum vrea dânsul. Este un om cu care am făcut multe lucruri împreună, un amic pe care înţeleg că l-am pierdut şi nu mai vrea să facă echipă cu mine. Nu vreau să comentez. M-a surprins foarte tare, fiecare va merge pe calea lui. Îl respect în continuare, nu am să comentez declaraţiile lui, decât dacă declaraţiile lui vor deveni aducătoare de dezavantaje de imagine la adresa mea. Atât vreau să spun cititorilor Pandurul, să-i întreb cine pe cine a influenţat în viaţa politică, Rotaru pe mine sau eu pe el? 

Rep.: Cum se pregăteşte Partid Conservator pentru europarlamentare şi dacă luaţi în calcul o candidatură la aceste alegeri?

T.B.: Partidul Conservator, deocamdată, nu ştiu cum se pregăteşte de europarlamentare. Deşi sunt vicepreşedinte, fac parte din conducerea superioară, nu ştiu cum se pregăteşte. În general, nu este o temă care să fi fost clarificată încă. Singura decizie care am înţeles că s-a luat este să candideze singur pe liste, adică să nu meargă alături de PSD sau de PNL, în alianţa de centru-dreapta. N-am niciun motiv să candidez la europarlamentare, ar însemna să-mi bat joc de votul a zeci de mii de gorjeni care m-au trimis în Parlament să-i reprezint. Eu cred că cei care sunt parlamentari în Parlamentul României şi se duc şi candidează la europarlamentare nu sunt oameni serioşi.

Rep.: Cum comentaţi anunţul că rectificarea bugetară va fi negativă? Ştim că primarii gorjeni aşteptau ceva bani...

T.B.: Rectificarea negativă la buget este cea mai proastă veste pe care puteau să ne-o dea. Asta înseamnă înrăutăţirea tuturor condiţiilor şi economice şi sociale. Vă spun în exclusivitate pentru valorosul ziar Pandurul, la Senatul României, unde lucrez în calitate de chestor, situaţia este atât de dramatică încât nu avem bani de salarii, nu avem bani pentru benzină, nu avem bani pentru nimic, rectificarea negativă şi la Senat, dacă va rămâne aşa, va face ca Senatul în foarte puţin timp să fie nefuncţional. Nu se mai fac deplasări ale parlamentarilor senatori în locurile unde este obligatoriu precum Parlamentul European. Nu sunt bani pentru şcoli, nu sunt bani pentru nimic. ANAF-ul nu mai culege nici cât se culegea pe vremea lui Blejnar, e o dramă.

Rep.: V-au contactat primarii gorjeni pentru a vă consulta în legătură cu rectificarea bugetară?

T.B.: Am vorbit cu patru primari din Gorj în ultimele două săptămâni. Nu contează de ce culoare politică sunt, pentru că, după cum ştiţi, Partidul Conservator nu prea are primari. Am vorbit şi, acolo unde am putut, am pus umărul. Au fost probleme serioase legate de documente pe care primarii le aveau în lucru la Bucureşti, cu respectarea tuturor legilor, am încercat şi am şi reuşit rezolvarea unor probleme de natură medicală, tehnică, aparate s-au instalaţii care trebuiau la nivelul unor primării. Un primar a fost din afara colegiului meu, căruia i-am dat o mână de ajutor pentru că omul merita, chiar dacă n-are nicio legătură cu PC. În Gorj, majoritatea primarilor sunt de la PSD, să fie preocupaţi să-l sune pe domnul Călinoiu, pe domnul Cârciumaru, pe domnul Ponta, nu trebuie să mă sune pe mine care sunt un biet senator la PC, partid care, în Gorj, este un partid de opoziţie. Cine nu ştie că PC-ul în Gorj este un partid de opoziţie ori este un prost, ori este extrem de rău. Domnii primari care au fost votaţi la liberali şi la PSD, care sunt cu zecile în Gorj, să facă bine şi să sune la Bucureşti, nu să sune la un partid care n-are niciun fel de putere. Eu şi aşa, mă străduiesc de la nivelul meu mic de senator PC să ajut pe ici, pe colo în Gorj, să căutăm tablă, cum am căutat să punem tablă pe o biserică ca să nu plouă în altar, nu contează în ce comună. A fost vorba de sute de milioane de lei vechi, nu de un leu, doi.  N-am făcut conferinţă de presă, nu m-am dus să mă fotografiez cu Sfântul Gheorghe şi cu balaurul. Asta s-a întâmplat acum câteva săptămâni bune.

Rep.: În ceea ce priveşte proiectul de descentralizare al domnului Dragnea, ce părere aveţi? Modificările anunţate sunt binevenite?

T.B.: Descentralizarea reprezintă o acţiune în mare parte de rebaronizare a României, o reaşezare a influenţelor baronilor, de tip mafiot, o recalibrare a influenţelor şi reîmpărţire a banilor. Se doreşte ca majoritatea fondurilor pentru învăţământ, pentru sănătate, să fie date la consiliile judeţene, să fie mutate de la ministerul învăţământului la consiliul judeţean. Ştiţi ce înseamnă asta? Asta înseamnă că banii tuturor şcolilor din Gorj vor fi la Călinoiu în birou. Vi se pare normal să fie la unul care este ales politic? De ce să ţină Călinoiu banii profesorilor? Cu cine vor vota acei profesori? Nu sunt un adept al faptului că această aşa-zisă descentralizare sub masca regionalizării este o baroniadă de tip mafiot. 

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: