Bârcă: Sunt susţinut de oamenii care au fost excluşi din PDL

Primarul din Turburea Ion Bârcă vrea să afle de la preşedintele PDL Gorj Dan Vâlceanu de ce este ţinut cu forţa în partid, dacă nu mai este dorit. Dacă nu se va înţelege cu acesta, Bârcă este decis să fie contracandidatul lui Dan Vâlceanu la funcţia de preşedinte, atunci când vor fi alegeri. „Sunt susţinut de oamenii care au făcut treabă pentru PDL şi au fost excluşi în ultimii ani”, a spus Bârcă, numai că excluşii nu pot avea drept de vot. Bârcă este convins că totul i se trage de la faptul că a refuzat să susţină la alegerile parlamentare candidatul propus de PDL, un anume Robert Zgăbaia de care nu auziseră nici măcar colegii lui de partid.

Ion Bârcă nu renunță la ideea de a-și depune candidatura pentru șefia Partidului Democrat Liberal. Primarul din Turburea se bucură însă de susținerea foștilor membri din PDL, care din punctul de vedere al primarului au muncit pentru partid. „Mă bazez pe acei oameni care au fost membrii Partidului Democrat Liberal și acum nu mai sunt, dar care au avut funcții importante în acest partid și au ridicat partidul de a avut atunci 30% în județul Gorj. Am zis așa: candidez în condițiile în care voi avea o discuție cu Dan Vâlceanu, pentru că vreau să nu mă mai țină membru al Partidului Democrat Liberal cu forța, pentru că el la ședințe nu-mi trimite invitație. Eu cu ce sunt membru? Păi eu am muncit pentru Partidul Democrat Liberal. Nu vă dau nume, pentru că se știu oamenii care au muncit și au fost oameni de bază în PDL, oameni cu caractere și dacă acei oameni vor fi în partid și ar candida nu m-aș înscrie în această cursă”, a precizat Ion Bârcă.

„Nu am fost de acord cu neica-nimeni la parlamentare”

Primarul din Comuna Turburea susține că toate discuțiile și tensiunile care sunt între el și conducerea partidului au apărut de la alegerile parlamentare, când nu l-a susținut pe „neica nimeni” candidatul PDL, Robert Zgăbaia. „Nu  am fost de acord cu alegerile parlamentare, când ei au ieșit cu un neica nimeni. Asta este. Că nu l-am vrut atunci? Păi nu l-am vrut, pentru că nu am fost de acord ca ei să dicteze și eu să execut. Este democrație. S-a terminat cu legea aceea, când unii dictau și alții executau. Astea au fost aranjamentele lor și nu am vrut să le fac eu cărțile cum vor. Am arătat că am personalitate și voi arăta în continuare că-i stric apele”, a mai spus Ion Bârcă.

„Numai Ceaușescu candida de unul singur”

Dacă și la alegerile pentru șefia PDL Gorj se va proceda la fel ca la liga aleșilor locali, Bârcă este convins că va câștiga cine trebuie, însă va candida pentru că nu i se pare normal să fie un singur candidat. „Nu este normal să candidezi de unul singur. Numai Ceaușescu candida de unul singur. Dacă va face și alegerile pentru funcția de președinte a PDL exact cum a făcut la liga aleșilor locali, va câștiga sigur, pentru că se aleg ei între ei. Asta au făcut, iar restul au fost pioni”, a concluzionat Bârcă.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: