Baschet: CSM Târgu Jiu a condus liderul dar a pierdut meciul

CSM Târgu Jiu a pierdut şi al doilea meci programat la turneul patru al LNBM. Gorjenii au fost învinşi de liderul clasamentului, CSU Sibiu, după ce, cu o zi înainte au pierdut meciul cu a doua clasată, BCMU Piteşti.

CSU Sibiu a obținut greu victoria în disputa de joi seara, din Sala Transilvania din Sibiu, cu CSM Târgu Jiu, scor 98-77 (22-20, 22-27, 28-14, 26-16), după ce gorjenii au condus la pauză. Cu toate că au jucat cu liderul Ligii Naţionale, baschetbaliştii de la CSM s-au aflat în avantaj pe tabelă după prima parte a jocului, dar a suferit o cădere în partea a doua și a pierdut în cele din urmă.

Partida a început cu trei coșuri de la mare distanță iar tabela indica scorul de 6-3 pentru formația din Târgu Jiu. La finalul primului sfert Kevin Allen a adus 4 puncte în contul echipei sale și scorul după primele zece minute era 20-22. În primele minute din sfertul doi scorul a devenit 22-26. După o acțiune colectivă frumoasă, Spurgeon a marcat de la semi-distanță, scor 24-28 iar Allen reușește un three-point play pentru echipa din Târgu Jiu, scorul devenind 27-30. Camil Berculescu a marcat după o acțiune personală și a micșorat ecartul la 3 puncte, 31-34. Sibenii au revenit rapid și au dus scorul la 31-38, moment în care gorjenii au solicitat time-out. Formația antrenată de Claudiu Alionescu a trecut la conducere printr-un four-point play reușit de McClain, scor 43-42 după care Spurgeon a majorat diferența din afara semicercului,  46-42 iar Johnson a stabilit scorul după prima repriză, 47-44.

Din păcate jocul bun al elevilor lui Alionescu nu a continuat şi, înaintea ultimului sfert Sibiul avea un avantaj de 11 puncte, scor 61-72. Gazdele s-au distanțat la 22 de puncte în startul actului patru şi au menținut ritmul ofensiv crescut, scorul final fiind 98-77.

Principalii marcatori pentru CSM Târgu Jiu au fost Allen cu 16 puncte, Surgeon cu 15 puncte şi Nikolic cu 14 puncte.

Vizualizări: 232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: