Băsescu: CFR Marfă nu se plimbă între palate

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că, dacă privatizarea CFR Marfă ar fi fost în responsabilitatea sa, de mult ar fi luat decizii, el comentând totodată că "CFR Marfă nu se plimbă între palate, este garat la Palatul Victoria şi se pare că locomotiva nu mai are energie".

"Aş vrea să fac precizarea că în politică şi în funcţiile cele mai înalte în stat cel mai bun lucru este asumarea şi nu fuga de răspundere. Mie îmi pare rău că şi presa văzând această plimbare, încercare de plimbare a responsabilităţii către CSAT a ajuns în unele momente la concluzia «CFR-ul, plimbat între palate». Nu, eu nu pot să-l cazez la Cotroceni, CFR Marfă ... nu am un depou. Ele aparţin Guvernului şi nu există în atribuţiunile CSAT aprobarea de privatizări. Vă asigur că, dacă ar fi fost în responsabilitatea mea, de mult luam decizii", a spus Băsescu, în conferinţa de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Băsescu a mai spus că, dacă ar fi prim-ministru ar accelera la maximum procedurilor. "Dacă aş fi prim-ministru aş accelera procedurile, la maxim. Pentru că ori am şansa să încasez cei 202 milioane de euro şi în acelaşi timp am şansa să negociez în contract respectarea condiţiilor de modernizare a companiei, care sunt în strategia pe care Guvernul şi-a asumat-o şi aş impune un grafic de modernizare de achiziţie de locomotive noi, de vagoane noi, de vagoane moderne. (...) Ori, dacă cel care câştigat, GFR, câştigătorul licitaţiei nu vine cu banii şi nu acceptă condiţiile din strategia de privatizare, Guvernul poate să reia liniştit procedura de privatizare aşa cum ea este şi înscrisă în proiectul de acord cu Fondul", a menţionat el. "CFR Marfă nu se plimbă între palate, CFR Marfă e parcat, e garat la Palatul Victoria şi se pare că locomotiva nu mai are energie, după ce a lăudat sosirea CFR Marfă în Palatul Victoria. A lăudat privatizarea, a lăudat fostul ministru, ce e drept cam penal el, dar l-a lăudat", a mai spus Băsescu. (M.F.)

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: