Bătălia pentru Rio, episodul 1, Atena !

Echipa naţională a României joacă diseară în Grecia manşa tur a barajului pentru Cupa Mondială. Tricolorii încearcă să ajungă la un Mondial după o pauză de 16 ani.

Ca să ajungă la Rio în Brazilia la anul, România trebuie să elimine Grecia. Meciul vedetă la baraj este Portugalia-Suedia în timp ce Ucraina-Franţa şi Islanda-Croaţia completează tabloul meciurilor decisive.

Hai la Mondial !

Ultima oară când România mergea la o Cupă Mondială se întâmpla în Franţa în 1998. Multă vreme a trecut de atunci iar între timp, tricolorii au ratat 3 Mondiale la rând. Coşmarul care a început în 2001 în Slovenia se poate încheia acum. Românii au avut noroc la tragerea la sorţi şi au nimerit cu cel mai accesibil adversar, Grecia. Chiar şi aşa însă, oamenii lui Piţurcă au mult de tras ca să se califice. Grecia e o maşinărie bine unsă în apărare şi a primit foarte puţine goluri în preliminarii acolo unde a terminat grupa pe locul 2 după Bosnia. Prima manşă se joacă diseară la Atena de la ora 21:45 în direct pe România TV iar tricolorii speră să obţină cel puţin un egal care să-i transforme în favoriţi pentru returul de marţi de la Bucureşti. Chiricheş va fi apt sigur pentru manşa retur, dar e posibil să forţeze chiar şi la Atena în timp ce stelistul Tătăruşanu ar putea intra diseară între buturi.

Pandurii ţin pumnii tricolorilor

Dacă în trecut aveau i-au avut pe Chiricheş, Pintilii, Nistor, Maxim sau Voiculeţ la lot, acum pandurii nu au dat niciun jucător la naţională. Anton pare cel mai aproape de o convocare şi visează să joace la vară în Brazilia. „Sper să ne calificăm. Avem o echipă mai tehnică, dar grecii sunt foarte periculoși și mai puternici. Va fi un meci foarte dificil, de luptă, dar sper să ne calificăm. Nici nu mă pot gândi acum ce-ar însemna să merg la Rio. Ar fi un vis împlinit. Oricine-și dorește să meargă la un campionat mondial, dar eu deocamdată n-am nici măcar o selecție la echipa națională și cred că sunt alții care se gândesc la un campionat mondial și pe merit. Eu le țin pumnii și le urez baftă”, spune Anton care îşi aminteşte cu greu ce făcea în 1998 la ultima calificare a României la un Mondial. „Eram prin fața blocului. Știu că era o vecină care mi-a adus un album cu Campionatul Mondial din 1998, atât mai știu. Eram prin fața blocului, mă jucam, eram copii, aveam 7 ani și abia atunci începeam fotbalul.”

„Sperăm ca băieţii să facă un meci bun în Grecia, le ţinem pumnii, important e să nu luăm gol sau dacă luăm, să şi dăm un gol. Hai România”

Eugen Pîrvulescu, preşedinte executiv Pandurii

„Sunt şanse egale, probabil e cel mai acceptabil adversar, dar este adversar. Întâlnim o echipă experimentată şi care a primit puţine goluri. La o dublă manşă nu contează doar meciul tur, sper să ne calificăm.” 

Cristi Pustai

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: