Bătălie dură pentru CEO. Directorul Motocu, executat!

Marian Motocu, directorul general al Complexului Energetic Turceni, a fost trimis în judecată de procurorii din Târgu Jiu, pentru o complicitate la abuz în serviciu din 2006. Decizia procurorilor vine tocmai acum, când se poartă negocieri dure pentru ocuparea funcţiilor de conducere în cadrul viitorului Complex Energetic Oltenia. Motocu era în cărţi pentru a conduce Divizia Energie, care va avea în subordine cele patru termocentrale din Oltenia. Fiind trimis în judecată, ar putea fi scos din joc.

Dosarul în care Marian Motocu a fost trimis în judecată a stat în sertarele Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu nu mai puţin de şase ani. Cauza pare una extrem de subţire, pentru că se referă la o achiziţie de amoniac în care nu s-ar fi respectat procedurile legale, prejudiciul fiind estimat de procurori la 80.000 de lei. De ce au avut nevoie de şase ani pentru o cauză simplă- Este vreo legătură între trimiterea în judecată a lui Motocu şi nemulţumirea unora care nu îl voiau la conducerea Diviziei Energie din CEO- Sunt întrebări care erau ieri pe buzele multor angajaţi din Complexul Turceni, care nu cred în coincidenţe.

Marian Motocu nu a putut fi contactat ieri pentru exprimarea unui punct de vedere.

Dosarul, transmis Judecătoriei Târgu Jiu

Dosarul în cauză îi priveşte pe Dan Gavrilescu  - fost director comercial, Marian Motocu - fost director tehnic, Paul Preda - şef Birou Plan - Devize şi Constantin Gîrlea – administrator a două firme private. Potrivit procurorilor, angajaţii complexului, „cu ştiinţă, şi-au îndeplinit în mod defectuos sarcinile de serviciu, prin contractarea, în numele societăţii, cu un furnizor a unei achiziţii de amoniac soluţie 25%, prin încălcarea prevederilor legale în materie referitoare la calificarea ofertanţilor, fiind alocate fondurile necesare pentru atribuirea acelui contract”. Prejudiciul creat patrimoniului unităţii a fost în cuantum de 80.728 lei, se arată în comunicatul de presă al Parchetului.        

Procurorii au mai constatat că Gârlea Constantin, în calitate de administrator la două societăţi furnizoare, i-a sprijinit pe membrii comisiei de evaluare a ofertelor „să îndeplinească în mod defectuos sarcinile de serviciu şi să hotărască în mod ilegal atribuirea contractului de furnizare societăţii administrate de inculpat privind achiziţia de amoniac soluţie 25%”.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Târgu-Jiu.

INSTANŢĂ

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu au dispus, la data de 10.04.2012, trimiterea în judecată a lui Dan Gavrilescu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, precum şi a lui Paul Preda, Marian Motocu şi Constantin Gîrlea sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Vizualizări: 239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: