Bătălie până în ultima secundă

Traian Băsescu a declarat că îi asigură pe români că a câştigat alegerile, adăugând că sondajele reale de la ora 19.00 arătau că l-a depăşit pe Mircea Geoană.

"Vă asigur că şi de această dată, ca şi în 2004, puteţi avea deplină încredere în ceea ce vă spun: am câştigat!", le-a spus Băsescu susţinătorilor săi, într-un discurs început înainte de ora 21.00. El a cerut electoratului său să stea "liniştit" între ora 21.00 şi până la numărătoarea voturilor şi să fie convins că rezultatele finale nu vor fi fraude pentru că la "BEC este o echipă de oameni care trebuie să dea un rezultat corect". "Eu cred că astăzi prin votul lor, românii i-au dat dreptate lui Brucan. Au trecut cei 20 de ani de tranziţie şi am învăţat pe deplin democraţia", a spus Băsescu.

Exit-poll-urile lui Mircea Geoană

La ora 21.00 Mircea Geoană sărea de bucurie fără să aştepte nişte sondaje reale. Potrivit sondajelor realizate la comandă, Geoană a obţinut, în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, 51,6% din voturi, în timp ce Traian Băsescu are 48,4%, potrivit exit-poll-ului INSOMAR, difuzat de Realitatea TV, după centralizarea datelor înregistrate până la ora 19.00. Mircea Geoană este câştigătorul alegerilor prezidenţiale cu 51,2% din voturi la scrutinul de duminică, cu 2,4 procente în faţa contracandidatului său, Traian Băsescu, potrivit exit-poll-ului realizat de CCSB, pentru Antena 3, pe baza datelor centralizate până la ora 19.00. Mircea Geoană a obţinut 50,80 % din voturi, în timp ce Traian Băsescu a fost votat de 49,20 % din alegători, conform datelor centralizate de CURS până la ora 19.00. Traian Băsescu a obţinut 50% la alegerile de duminică, iar Mircea Geoană 50%, potrivit rezultatelor exit-poll-ului de CSOP şi difuzat de B1Tv.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: