„Batem şi 80% suntem în playoff !”

Energia Rovinari are şansa de a face un pas uriaş către playoff. Cel puţin asta crede antrenorul Nikolic care vrea neapărat o victorie la primul meci oficial din 2012. Gorjenii primesc însă replica celor de la Gaz Metan Mediaş şi au nevoie să joace perfect pentru a câştiga.

Tocmai asta e problema Energiei acum. Jocul. Nikolic şi compania au jucat foarte slab în testul cu Craiova şi au nevoie de un „upgrade” puternic ca să treacă de Mediaş în partida de sâmbătă seara de la ora 19.

Au gazul necesar -

Cantonată chiar în afara playoff-ului, pe locul 9, Energia îşi poate schimba soarta. Cu Mediaşul nu va fi deloc uşor deşi ardelenii sunt cu moralul scăzut după ce au ratat calificarea în Final Four-ul din Cupă. Nici Energia nu a arătat însă prea bine în testele cu Craiova. Kljajevic nu a jucat niciun minut dar va fi apt sâmbătă, Troupe abia a revenit şi încă nu e bine pus la punct fizic iar Darby pare uşor ieşit din formă. „Avem o misiune la acest meci. Nu trebuie să ne oprim să jucăm. Indiferent dacă Mediaşul ne va conduce la 15 puncte, noi trebuie să jucăm până la capăt. Trebuie să eliminăm acea perioadă de 5 minute din fiecare meci, perioada „neagră”, în care nu jucăm nimic. Dacă această perioadă nu se va repeta la meciul cu Mediaşul, atunci cu siguranţă avem şanse să câştigăm. Dacă vom câştiga eu zic că suntem 80% calificaţi în playoff”, spune Nikolic care îi simte însă uşor deconcentraţi pe elevii săi din cauza problemelor financiare. Baschetbaliştii nu şi-au mai luat salariile de 2 luni. „Am 3-4 jucători care nu pot juca la potenţial maxim dacă nu au salariile la zi. Nu e corect să le dau numele dar ştiu că aşa e. Am vorbit cu domnul Surdu şi mi-a promis că se va rezolva şi această problemă. Am încredere în el. Nu vreau să pun totuşi prea multă presiune pe băieţi ca să nu păţim ce am păţit la meciul cu Oradea din tur”, mai zice Nikolic cu referire la umilinţa suferită de ai săi chiar acasă.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: