Bătrânul sechestrat de la Roşia de Amaradia, în atenţia DGASPC Gorj

Cazul bătrânului din Roşia de Amaradia, sechestrat pentru avere, a ajuns în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, în urma articolului publicat în ziarul nostru şi a ştirii difuzate la postul de televiziune Gorj TV. O comisie formată din angajaţii instituţiei şi ai autorităţilor locale s-au deplasat la faţa locului pentru a cerceta situaţia bărbatului lăsat să moară de foame în propria locuinţă.

DGASPC Gorj anchetează cazul bătrânului din Roşia de Amaradia, sechestrat şi lăsat să moară de către întreţinător. Ieri, o comisie formată angajaţii instituţiei şi reprezentanţii autorităţilor locale s-a deplasat la faţa locului pentru a vedea situaţia în care află Vasile Corobea, în vârstă de 80 de ani. În urmă cu câţiva ani, bărbatul i-a cedat toată averea unei persoane care îi promitea un trai decent. Pe lângă faptul că îl vitează foarte rar întreţinătorul nu-i lasă nici pe fiica bătrânului sau pe vecini să-i aducă mâncare, pe toţi ameninţându-i cu moartea. Juristul DGASPC va analiza modul în care a fost încheiat contractul de vânzare-cumpărare, prin care Vasile Corobea a fost deposedat de avere. “În urma articolul apărut în ziarul Pandurul şi a ştirii difuzate pe postul de televiziune Gorj TV am întocmit o comisie pe care am trimis-o să ancheteze situaţia bătrânului din Roşia de Amaradia sechestrat în propria casă, după ce fiica acestuia ne-a prezentat toată istoria sa. În momentul de faţă, Vasile Corobea nu figurează în baza de date a persoanelor cu handicap, iar instituţionalizarea sa se poate face doar în condiţiile în are discernământ şi doreşte acest lucru. Vom culege informaţii şi de la vecini şi vom vedea ce este de făcut în acest caz”, a declarat Klara Şerbănoaica, directorul executiv adjunct al DGASPC Gorj.

ALTERNATIVE

Conducerea DGASPC are în vedere alternative pentru a putea rezolva situaţia lui Vasile Corobea. “Avem în vedere şi câteva alternative: fie se desface contractul de vânzare-cumpărare, iar fiica preia toate obligaţiile, fie instituţia noastră preia imobilul şi terenul. Există proiecte prin care imobilul poate fi transformat într-o casă a bătrânului în care să locuiască mai multe persoane vârstnice”, a mai precizat Klara Şerbănoaica.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: