Bauti la volan

Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor. Pe lângă faptul că este interzis de lege să conduci autovehicule dacă ai consumat băuturi alcoolice, conducătorii auto trebuie să conştientizeze că alcoolul la volan creşte şansa de a fi implicat într-un accident, constituind un important factor de risc atât pentru ei cât şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.

2 conducători auto nu ţinut cont de aceste aspecte şi s-au urcat la volan. În prezent, cei doi gorjeni, depistaţi de poliţiştii rutieri înainte de producerea vreunei tragedii, sunt pietoni şi sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană cu o alcoolemie peste limita legală”, faptă pentru care legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la unu la 5 ani.

♦ În seara zilei de 15.06.2011, orele 21:00, un echipaj rutier din cadrul Serviciului Rutier Gorj care acţiona pe DN 67 - Bălăneşti, a oprit autoutilitara condusă de către C.I., de 63 ani, din comuna Scoarţa, judeţul Gorj.

Testat cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o concentraţie 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

♦ Un alt gorjean, aflat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost depistat de către poliţişti ai Biroului Rutier Municipal Tg-Jiu în dimineaţa acestei zile, la ora 05:00, pe str. Unirii din Tg-Jiu.

Cel în cauză, H.F., de 26 ani, din comuna Bălesti, judeţul Gorj, a prezentat la testarea cu aparatul etilotest, o concentraţie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi conducători auto au fost conduşi la spital unde le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în prezent sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o alcoolemie peste limita legală.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: