Bebeluş abandonat în maternitatea din Tg-Jiu

Şi-a abandonat copilul la câteva ore după ce l-a născut. Este vorba de o tânără de 19 ani din localitatea Bâlta care s-a prezentat duminică la maternitatea din Tg-Jiu pentru a aduce pe lume copilul pe care nouă luni l-a purtat în pântece. La numai câteva ore după naştere, cadrele medicale au sesizat ceva ciudat în comportamentul tinerei mămici, aceasta refuzând să stea în pat. Ea a profitat de neatenţia medicilor şi a fugit din spital, iar acum este căutată de Poliţie.

Elisabeta Şandor are 19 ani şi locuia cu părinţii în localitatea Bâlta la limita sărăciei. Duminică de dimineaţă ea s-a prezentat la maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Tg-Jiu pentru a da naştere copilului pe care nouă luni de zile l-a purtat în pântece. Naşterea a decurs normal şi tânăra a adus pe lume un băieţel perfect sănătos, pe care apoi l-a părăsit. Comportamentul fetei i-a mirat pe medici pentru că aceasta a refuzat categoric să stea în pat, motiv pentru care cadrele medicale mergeau frecvent în salonul ei să vadă ce face. Rămasă singură pentru câteva minute, fata a fugit din spital, iar din momentul acela nimeni nu mai ştie nimic de ea. „A născut duminică de dimineaţă, fără probleme, un băieţel sănătos. După naştere nu dorit să stea deloc în pat, ci pe un scaun din salon. Ne-am mirat şi noi pentru că nu înţelegeam ce are, iar apoi când ne-am reîntors în salon nu am mai găsit-o. A plecat fără să spună ceva”, a declarat medicul Secţiei de Neonatologie, Luminiţa Olănescu.  
De duminică poliţiştii sunt pe urmele tinerei mămici, însă nici până acum nu i-au dat de urmă. După ce a născut, fata nu s-a reîntors la casa părintească din localitatea Bâlta. „Poliţiştii sunt de duminică pe urmele tinerei. Au fost şi acasă la părinţi dar nu au găsit-o. Ei i s-a întocmit dosar penal sub aspectul făvârşirii infracţiunii de abandon de familie, iar dacă va fi găsită vinovată riscă între şase luni şi doi ani de închisoare sau amendă”, a precizat subinspectorul Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului vor aştepta 30 de zile pentru a vedea dacă poliţiştii vor da de urma tinerei mămici, iar apoi în funcţie de starea de sănătate a micuţului vor institui plasamentul de urgenţă. Băieţelul este acum în grija cadrelor medicale de la secţia maternitate. La nivelul judeţului Gorj nu s-au mai înregistrat de ani de zile cazuri în care mămicile îşi abandonează copiiI în spital.  


Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: