Belgienii deschid o fabrică de ciocolată la Crasna

Doi belgieni, soţ şi soţie, au început deja lucrările la o fabrică de ciocolată ce va fi construită în satul Buzeşti, comuna Crasna. Autorităţile locale din comună spun că cei doi au cumpărat mai multe proprietăţi în satul respectiv cu mai mulţi ani în urmă însă abia acum au venit cu intenţia de a construi ceva. Oamenii abia aşteaptă acum să guste din producţie.

Potrivit viceprimarului din Crasna, Dumitru Blându, fabrica de ciocolată are abia fundaţia ridicată însă va fi un fapt. „Sunt doi pensionari belgieni, soţ şi soţie şi asta a fost ideea lor cu fabrica de ciocolată. Ei au cumpărat o casă plus teren de mai mult timp în comună şi vin periodic aici. Nu ne rămâne decât să vedem ce se întâmplă”, a declarat Dumitru Blându, vicele din Crasna. Un prim motiv pentru care belgienii au ales Crasna ca şi locaţie este bineînţeles preţul scăzut al laptelui dar şi al fructelor de pădure, fiind mai ales o zonă de munte. Autorităţile locale mărturisesc că o fabrică de ciocolată nu este tocmai o investiţie la care s-ar fi gândit ei. „Noi le-am spus că am prefera o fabrică de mezeluri, de brânzeturi dar nu, ei au vrut fabrică de ciocolată. Sigur pentru că este un preţ scăzut la lapte şi aici este din belşug. Oamenii vând cu 60 de bani litru şi sigur că le-ar conveni să-l ia de la populaţie”, a adăugat viceprimarul Blându.

Locuri de muncă

Cum este şi firesc, fabrica de ciocolată va fi şi o sursă de locuri de muncă pentru locuitorii din Buzeşti. Belgienii au promis că vor angaja în jur de 15 persoane din comună. „Când am discutat cu ei au spus că vor oferi între 10 şi 15 locuri de muncă, toate pentru oamenii din comună. Au ei un plan bine pus la punct altfel nu s-ar apuca să cheltuiască bani de pomană pe aici”, a adăugat vicele din Crasna.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: