Beneficiile NCP - recidivist condamnat cu suspendare

Noile prevederi ale Codului Penal sunt considerate atât de favorabile celor mai mulți dintre cei certați cu legea încât în ultima lună instanțele de judecată sunt supraaglomerate cu cereri din partea deținuților care vor să le fie recalculate pedepsele, iar în unele cazuri persoane trimise în judecată beneficiază de sentințe care în nici un caz nu-i mai trimit după gratii, așa cum era regula până nu de mult.

Un bărbat trimis în judecată de procurorii din Târgu Jiu fix cu un an în urmă a primit acum sentința în dosarul său, între timp, în martie 2013 el mai primind o condamnare de un an și o lună pentru că a condus sub influența băuturilor alcoolice, executarea pedepsei fiind suspendată pentru 3 ani și o lună.

Costin Ciprian B.a fost trimis în judecată pentru delapidare, dar magistrații au decis să îi schimbe încadrarea juridică, acuzându-l de ceva similar din noul Cod Penal, pedeapsa decisă în cazul său fiind de un an de zile. Pedeapsa de acum și cea de anul trecut au fost contopite în cea mai grea dintre ele și, astfel, magistrații au decis ca bărbatul să fie condamnat la un an și o lună de închisoare.

Nici această pedeapsă nu este însă executorie pentru că inculpatul beneficiază de o perioadă de supraveghere de 3,6 ani, timp în care trebuie să respecte o serie de obligații. De asemenea, el trebuie să îi plătească unei firme din Brașov care l-a reclamat că i-a făcut dispărute diferite cantități de marfă, piese auto, suma peste 9100 de lei.

În plus, bărbatul va trebui să suporte 2000 de lei cheltuieli judiciare statului, sentința nefiind definitivă, în 10 zile aceasta putând fi contestată.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: