Biblioteca Judeţeană, nevoită să reducă cheltuielile

Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” trece printr-o grea perioadă financiară cu atât mai mult cu cât acum li s-a impus să reducă şi cheltuielile. Şi cum din cheltuielile cu personalul nu poate să mai reducă, biblioteca funcţionând la limită, reprezentanţii acesteia trebuie să economisească în privinţa utilităţilor.

Olimpia Bratu, noua directoare a Bibliotecii Judeţene, s-a gândit deja la câteva măsuri prin care să reducă cheltuielile la nivelul instituţiei. În ceea ce priveşte numărul de angajaţi aceasta a precizat că dacă i s-ar impune să mai dea afară atunci ar trebui să închidă biblioteca pentru că deja abia mai face faţă. „Noi deja avem o schemă redusă de personal pentru că deja avem redus cu 10 posturi prin pensionări. Propunerea noastră în urma analizei pe care încă o facem va fi astfel încât să nu afecteze funcţionarea acestui serviciu. Nu putem renunţa la secţii, avem doar 37 de angajaţi de la 47 cât prevede organigrama. Nu ne putem permite să închidem secţii”, a declarat Olimpia Bratu.

Pentru a evita afectarea sub orice formă a serviciului, Olimpia Bratu consideră că cel mai bine ar fi să reducă costul la utilităţi. „Această ordonanţă deja face derogare de la lege. O să reduc cheltuielile cu facturile, facturile la utilităţi pentru că sunt ce-i drept destul de mari, dar nu pentru că ne folosim noi de ele ci pentru că trebuie să asigurăm cititorilor un cadru optim. Nu ştiu ce să zic, o să încercăm să ne descurcăm cu mai puţin”, a precizat Olimpia Bratu.

Cu toate acestea, Olimpia Bratu spune că ultima măsură de reducere a cheltuielilor pe care ar lua-o ar fi aceea de a reduce achiziţia de carte. 

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: