Bibliotecă nou-nouţă pentru copiii din Târgu Jiu

Zeci de şcolari şi preşcolari au participat ieri la inaugurarea noului sediu al Bibliotecii pentru Copii. Micuţii au fost întâmpinaţi cu dulciuri, baloane şi voie bună. De la eveniment nu au lipsit nici discursurile autorităţilor locale. Noua bibliotecă pune la dispoziţia micuţilor peste 40.000 de volume iar pentru amenajarea ei s-a cheltuit mai mult de 500 de milioane de lei.

O clădire ce aparţinea Centrului Militar Zonal este acum sediul Bibliotecii pentru Copii „Christian Tell”. Clădirea depăşeşte cu mult condiţiile fostului sediu, aceasta punând la dispoziţia copiilor o sală de lectură complet renovată, cele mai noi cărţi de aventură, enciclopedii, basme, dicţionare precum şi jocuri educative. Prezent şi el la inaugurare, primarul oraşului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru a lăudat meritele actualei directoare a Bibliotecii Judeţene, Olimpia Bratu dar i-a şi felicitat şi îndemnat pe preşcolari să viziteze cât mai des clădirea. „Pentru ca aceşti micuţi să aibă un nou sediu s-au depus eforturi din partea multor factori de răspundere, eforturi depuse de copii, de voluntari şi de primăria Târgu Jiu. Eu deja mi-am notat o pagină întreagă cu problemele care sunt”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul Municipiului Târgu Jiu.

Amenajarea noii locaţii a costat Consiliul Judeţean Gorj peste 500 de milioane.

Olimpia Bratu, actuala directoare a Bibliotecii Judeţene nu şi-a lăudat prea mult realizarea, lăsând lucrurile să vorbească de la sine. A precizat totuşi că îşi doreşte ca din ce în ce mai mulţi copii să se aboneze la cărţile bibliotecii.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: