Bolnavii vor avea ouă şi friptură de miel de Paşti

Gorjenii care vor rămâne internați în spitale de sărbătorile pascale vor avea parte și anul acesta de un meniu îmbunătățit. Nu vor lipsi din meniu ouăle roșii, cozonacii sau friptura. Conducerea spitalului județean Gorj s-a pregătit deja cu toate cele necesare pentru o masă pe cinste. În pregătiri se află și personalul de la spitalul orășenesc Turceni care va oferi meniu îmbunătățit în toate cele trei zile de Paști.

Bolnavii care vor rămâne internați în spitale de Paști vor putea gusta și ei din produsele tradiționale. Reprezentanții spitalelor gorjene au alocat sume mai mari pentru meniul de Paşti. Astfel, cei mai răsfățați vor fi bolnavii de la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobrița care vor putea gusta inclusiv carne de miel. ”Avem un meniu special de Paști, cu mâncare tradițională, inclusiv carne de miel, ouă roșii, friptură și desert. Meniul nu a impus costuri suplimentare pentru că noi am descentralizat acest serviciu și practic este cam aceeași valoare numai că sunt alte produse”, a declarat Tiberiu Tătaru, directorul spitalului de la Dobrița. Acesta a menționat că luni după Paști se va afla în rândul bolnavilor pentru a ciocni un ou.

Sarmale şi mere la Cărbuneşti

Şi bolnavii de la Târgu Cărbuneşti au meniu privilegiat de Paști. Ei vor fi răsfăţaţi cu o ciorbă de legume, sarmale, friptură și cozonac. Meniul este valabil duminică şi luni, a precizat directorul Constantin Târziu. ”Este posibil ca dimineaţa la slujba de înviere, fiecare bolnav să primească mere, pește și câte un pacheţel”, a declarat Constantin Târziu, directorul spitalului Târgu Cărbunești.

Mâncare bună şi la Turceni

Spitalul Orăşenesc Turceni a luat şi el măsuri ca și bolnavii internați la Psihiatrie să primească mâncare bună de Paști. Directorul unității, Mihaela Ceană, a menţionat că aceștia vor primi ouă roșii, cozonaci, friptură în toate cele trei zile de Paşti. ”Sigur că s-a impus un cost suplimentar de aproape 50 de milioane lei vechi. Vor fi cam 100 de bolnavi la Psihiatrie în această perioadă”, a precizat Mihaela Ceană.

Bolnavii de la Târgu Jiu vor primi în prima și a doua zi de Paști o ciorbă de legume, sarmale, friptură de pui cu piure, ouă roșii și cozonac.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: