Borcan: Romanescu va face adeziune la PC

Preşedintele Partidului Conservator, Marius Borcan, a declarat într-un interviu la Radio Infinit că nu se duce să taie în carne vie la deconcentratele pe care le-a primit în urma negocierii cu PSD. Printre instituţiile unde PC va pune şef este Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, condus acum George Romanescu. Susţinut în ultimii ani de PNL, PDL şi de PSD, Romanescu este aşteptat acum să-şi facă adeziune la PC. 

Reporter: Când aţi negociat cu PSD?

Marius Borcan: Am avut negocieri. Noi purtăm negocieri de vreo două luni de zile. Este foarte adevărat, cu domnul preşedinte Florin Cârciumaru şi preşedintele Ion Călinoiu ne-am întâlnit de mai multe ori şi în urma acestor întâlniri am stabilit ceva. Se pare că domnul preşedinte Cârciumaru le-a şi dat publicităţii. Sperăm să colaborăm în continuare.

Rep.: PC a renunţat la postul de consilier municipal?

M.B.: S-a tranşat şi această problemă care nu are nimic de-a face cu deconcentratele. Eu personal am înaintat documentele legate de acest post de consilier municipal. În urma acelor hârtii domnul primar Cârciumaru ne-a solicitat o întâlnire. Eu, doamna Elena Băltăreţu, domnul Cârciumaru am participat la întâlnire. Într-un final doamna a renunţat la mandatul de consilier rezolvându-se alte probleme. Asta e politica, astea sunt negocierile. Doamna chiar voia să stea liniştită.

Rep.: Ce a negociat în timpul renunţării?

M.B.: Asta vă spun în următoarea emisiune. E totul rezolvat. Totul s-a întâmplat elegant, frumos, pe cale amiabilă.

Rep.: Aţi primit mai multe instituţii…

M.B.: Am primit ITM, Direcţia de Cultură, APIA, Sapard şi multe altele care aşteptăm să se concretizeze. La APIA avem director adjunct şi postul a revenit Partidului Conservator.

Rep.: Ce modificări faceţi printre directorii actuali?

M.B.: Nu s-a pus problema de modificări. Eu am mai spus, pe acele funcţii vor fi specialişti, deci dacă George Romanescu este specialist nu se pune problema că Partidul Conservator îl va da afară. Noi susţinem oamenii bine pregătiţi. Deci pe acele posturi vor fi susţinuţi oameni bine pregătiţi.

Rep.: Ei sunt puşi politic. Care este situaţia politică a domnului Romanescu?

M.B.: Este foarte posibil să nu fi fost. De data aceasta va fi conservator. Nu a semnat adeziunea. Nu am avut încă o întâlnire cu domnul Romanescu. Urmează să avem o întâlnire. Ne-am auzit la telefon.

Rep.: Cum a ajuns PC să ia atâtea funcţii? Pe vremea USL nu aţi obţinut nimic.

M.B.: La USL s-a plecat rău de la început cu PNL. Acolo a fost greşeala, la liberali. PNL a lucrat atât de mârşav, de aia nu a ajuns la o înţelegere, în schimb cu PSD am colaborat foarte bine.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: