Brutărie prădată de Jeno şi Zoro

Doi tineri din Rovinari şi Harghita au primit sâmbătă mandate de arestare pentru 29 de zile. Ei sunt acuzaţi că au furat dintr-o brutărie din Rovinari două cazane de inox. Pentru fapta lor tinerii riscă să petreacă până la 15 ani în spatele gratiilor.

Cei doi tineri de 20 respectiv 26 de ani sunt acuzaţi că au sustras dintr-o brutărie din Rovinari, care nu mai funcţiona de câţiva ani, două cazane din inox tip malaxor a căror valoare este de 8.000 de lei. Poliţia susţine că aceştia au acţionat ziua-n amiaza mare. „Cei în cauză, Jeno Boldizsar şi Zoro Moldovan, în ziua de 23 iulie în jurul orelor 14:00 s-au deplasat cu un utilaj hipo pe strada 22 decembrie 1989 din Rovinari, unde, prin forţarea uşii de acces, au pătruns în incinta unei societăţi comerciale de unde au sustras cele două cazane”, a precizat Iancu Bură, agent şef principal al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Gorj.

Tinerii intenţionau să vândă cazanele la un centru de colectare a fierului vechi. Nu au mai ajuns însă la destinaţie, fiind reţinuţi de poliţişti. „Bunurile au fost transportate  către un centru de colectare deşeuri feroase de pe raza comunei Fărcăşeşti, sat Roşia Jiu, unde urmau a fi valorificate, dar în drum au fost depistaţi de poliţişti” a adăugat Iancu Bură.

Instanţa de judecată a emis pe numele tinerilor, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi cei doi riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 3 şi 15 ani.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: