Buget aprobat la Târgu Jiu, discutat la Motru

Consilierii locali din municipiul Târgu Jiu au aprobat ieri, în şedinţă extraordinară, bugetul oraşului pe anul 2015. Bugetul se ridică la 200 de milioane de lei şi va merge în mare parte pentru investiţiile din municipiu. Consiliul Local Motru va aproba bugetul în cadrul şedinţei de astăzi, bugetul fiind mai mic decât în anii trecuţi, din cauză că mai mulţi localnici şi-au pierdut locurile de muncă.

Bugetul municipiului Târgu Jiu este anul acesta de 200 de milioane lei. Cei mai mulţi bani vor fi alocaţi investiţiilor din oraş, precizează primarul Florin Cârciumaru. „Valoarea totală a bugetului primăriei municipiului Târgu Jiu se ridică la aproximativ două sute de milioane lei dintre care suma cea mai mare este, bineînţeles, pentru investiţii, aproximativ 64.000.000 lei din care aproximativ 30.000.000 lei sunt practic bani atraşi din fonduri europene şi bani guvernamentali, restul sunt de la bugetul local. De asemenea, mai avem alocată o sumă de aproximativ 32.000.000 lei, bani pentru lucrările de gospodărire a oraşului şi bineînţeles că avem şi un program pentru reparaţii şi igienizări la unităţile şcolare în valoare de 6.000.000 lei. Până la două sute de milioane sunt bani alocaţi pe alte activităţi ale primăriei. Sper ca pe parcursul anului 2015 să colectăm bani de la populaţie într-un procent mult mai mare şi să atragem şi mai mulţi bani europeni şi guvernamentali”, a declarat primarul municipiului Târgu Jiu.

Printre investiţiile derulate anul acesta de municipalitate se numără reabilitarea termică a mai multor blocuri, asfaltarea străzilor, amenajarea a două platforme sportive, la Ursaţi şi la Preajba, modernizarea Pieţii 9 Mai precum şi construirea unor sensuri giratorii noi. Bugetul a fost votat în unanimitate de consilierii locali. Mihai Paraschiv, consilier local PNL, a venit cu propunerea ca pentru manifestările dedicate zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului, să fie alocată aceeaşi sumă, respectiv 100.000 lei ca pentru Ziua Vârstnicilor, sărbătorită pe 1 Octombrie. Toţi consilierii prezenţi în şedinţa extraordinară au aprobat în unanimitate bugetul municipiului Târgu Jiu pe anul 2015.

MOTRU

Primarul Dorin Hanu spune că veniturile primăriei Motru au scăzut din cauză că au dispărut locurile de muncă. „Acum bugetul este mai mic pentru că ne-au scăzut drastic veniturile. Anul acesta ne limităm numai la ceea ce este strict necesar pentru comunitate”, a declarat primarul Hanu.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: