Bulii și Bula

Ce balon de săpun, acest PMP. De fapt, nici măcar de săpun. Baloanele de săpun miros frumos. PMP este balonul care se formează deasupra apei când faci baie în cadă și tragi un pârț. Știm cu toții (sau sunt doar eu perversul ăla?) că baloanele alea nu miros frumos.

Pun pariu că Elena Udrea miroase frumos. Foarte posibil și că nu este genul care face bulbuci în cadă. Întreaga ei făptură miroase a Channel, pe unde merge răspândește miros de sexualitate și concordie. Doar că mai toate acțiunile ei miros a rahat și război. Încet-încet, PMP-ul rămâne pe centura politicii românești, părăsit de numele grele și privit de opinia publică exact așa cum merită: drept jucăria pe care Traian Băsescu i-a făcut-o cadou Elenei Udrea. Elena Udrea nu greșește pentru că e femeie și nici măcar pentru că este din Pleșcoi. Elena Udrea greșește pentru că, în vanitatea și ambiția care au adus-o aici, nu a știut când să se oprească. Și poate (doar poate) a supralicitat un pic forța unui președinte pe ducă și importanța nurilor în politică, punându-i pe fugă pe intelectualii care dădeau credibilitate proiectului. Balonul de deasupra apei din cadă începe, vă spuneam, să se spargă și să miroasă. Baconschi spune că i-au fost ceruți 100.000 de euro pentru un loc trei pe liste la europarlamentare. La scurt timp, Papahagi postează pe Facebook un mesaj de adio, din care aș spicui: ”Îmi pare rău de fiecare clipă, fiecare efort, fiecare naivitate îngropate în proiectul PMP, confiscat de Elena Udrea. O consider pe Elena Udrea un produs periculos al noii generaţii de politicieni”. Este opinia pe care am văzut-o împărtășită anul trecut și de către mulți dintre membrii PDL afectați de celebra schismă cu alegerile pe care nu le-a câștigat cine trebuia.

Din păcate pentru oamenii de dreapta, Elena Udrea nu este un ”produs”, așa cum susține Adrian Papahagi. Elena Udrea este o emanație unui produs, produsul fiind Traian Băsescu. Această Marilyn Monroe fără charismă și-a depășit puțin propriul nivel de incompetență. Poate că domnul președinte a avut foarte, foarte multă încredere în ea. Sunt curios ce crede despre domnia sa departamentul de stat al SUA. Până n-o văd și pe ea premiată, ca pe Kovesi, cred că știu. Crede că ”aoleooo”!

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: