Bumbeşti Jiu: Centru de îngrijire pentru copiii cu probleme

Circa 15 copii din Bumbești Jiu aflați în situație de risc de abandon școlar, cu probleme sociale sau care au fost lăsați în urmă de părinții plecați peste hotare pentru a le face un trai mai bun, vor fi îndrumați în curând educatorii și întreg personalul de la noul centrul de îngrijiri de zi pentru copii, ridicat de primărie în localitate. Lucrările de construcție și amenajare au fost finalizate, iar miercuri, 26 august, clădirea va fi inaugurată.

Centrul de îngrijire pentru copiii aflați în situații de risc din Bumbești Jiu a fost realizat într-un corp de clădire al unei școli din centrul civic al orașului. Clădirea a fost amenajată corespunzător cu fonduri europene și urmează să fie pusă în funcțiune până la finele acestui an. Patru persoane vor lucra aici, astfel încât să ofere sprijin copiilor aflați în dificultate de pe raza orașului, după finalizarea orelor. "Centrul este realizat de primărie printr-o finanțare prin Ministerul Muncii și vizează copiii aflați în grad de risc. Ne-am gândit că o comunitate ca orice altă comunitate din lumea asta are și copii, mai ales în contextul socio-economic din România, care necesită o astfel de abordare. Iată că ne aflăm la final de proiect, este finalizat obiectivul, urmează ca în perioada următoare să facem partea instituțională pentru a putea să începem activitatea efectiv. Copiii, după finalizarea orelor de curs, vor continua activitatea în centru, vor primi o masă, sub îndrumarea cadrelor, a unui psiholog, își vor continua activitatea încă 4 ore în cadrul centrului", a declarat Constantin Bobaru, primarul orașului Bumbești Jiu.

Pentru acest centru primăria va angaja un educator și un asistent social. Pentru partea de psihilogie și de curățenie se va face un parteneriat cu Școala Generală nr.1 din Bumbești Jiu.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: