Burlan: SNLO va fi o societate sănătoasă

Directorul Daniel Burlan a declarat aseară într-o emisiune la Gorj TV că SNLO va fi o societate sănătoasă. Acesta s-a întors de la Bruxelles, unde a avut loc o întâlnire cu ministrul Economiei, Ion Ariton, reprezentanţi FMI şi ai Comisiei Europene.

Burlan a explicat faptul că a găsit înţelegere de la FMI şi Comisia Europeană şi că blocajul în care se află este cauzat de neîncasările de CET-uri pentru cărbunele livrat. „FMI a înţeles că blocajul financiar nu se datorează SNLO, ci statului care trebuia să dea sumele necesare CET-urilor. Este o ordonanţă care prevede că statul asigură de la bugetul de stat 40 la sută din preţul gigacaloriei. Acest lucru nu s-a întâmplat sau au fost întârzieri“, a spus Burlan.

Acesta a mai spus că în timpul întâlnirii au fost stabilite măsuri care să ducă la rezolvarea arieratelor pe carele are SNLO. Este vorba în principal de circuite de compensare cu CET-urile.

Tentat să fie manager „privat“

Daniel Burlan a comentat şi intenţia Ministerului Economiei de a pune manageri privaţi la companii. Acesta crede că toţi actualii directori de la companii vor participa. „Voi participa cum am participat şi în 2006 pentru postul de director general, dar nu e obiectivul meu să fiu director sau să fie director la Compelxul Oltenia. Important este să rămână ceva. Nu cred că cineva din afara sistemului este mai bun“, a spus Burlan.

REEŞALONARE

SNLO a obţinut o reeşalonare a datoriilor de 300 de milioane de lei. SNLO va plăti opt milioane de lei pe lună. Daniel Burlan a explicat că această sumă va fi uşor de achitat, dat fiind că în iunie au plătit 80 de milioane.   

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: