Burlan: Angajaţii carierelor nerentabile stau mai mult în şomaj

Carierele nerentabile sunt cele care vor avea de suferit în urma măsurii şomajului tehnic de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, potrivit directorului SNLO, Daniel Burlan. În funcţie de rentabilitatea fiecăreia dintre ele, minerii vor sta mai mult sau mai puţin acasă. Cele mai rentabile cariere sunt Lupoaia, Roşia şi Alunu, acolo unde minerii nu vor sta prea mult timp în şomaj tehnic, pentru că aici producţie merge foarte bine, la fel şi cererea.

La polul opuse se află carierele Roşiuţa, Peşteana sau Berbeşti.

Şomajul tehnic a început încă de săptămâna trecută cu subteranul. ”Subteranul este cel care va sta cel mai mult în şomaj tehnic pentru că în această perioadă este cel mai nerentabil”, declară Daniel Burlan, directorul SNLO. Alte cariere mai puţin rentabile, în care ortacii vor sta acasă pentru o perioadă mai lungă sunt Roşiuţa, Peşteana, Berbeşti, care se află în judeţul Vâlcea şi Husnicioara, carieră ce se află în Mehedinţi. „Aceste cariere sunt mai puţin rentabile din cauza cererii. Dacă ar fi cererea pe măsura producţiei, aceste cariere ar fi foarte rentabile, aşa cum au fost anul trecut, dar aici sunt cele mai mari depozite de cărbune şi de aceea oamenii de aici vor sta cel mai mult timp în şomaj tehnic”, susţine Daniel Burlan, directorul SNLO.

Directorul societăţii susţine că nu este stabilită încă perioada până când va dura şomajul tehnic pentru că fiecare carieră îşi va întrerupe activitatea pe rând, iar în funcţie de cerere va dura şi şomajul tehnic.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: