Burlan: „Sediul CE Oltenia ar putea fi la Bucureşti”

Daniel Burlan, directorul general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), a făcut ieri unele declaraţii cu privire la sediul noii entităţi energetice, Complexul Oltenia. Acesta a afirmat că este posibil ca sediul noii companii să fie stabilit la Bucureşti aşa cum este cazul altor societăţi la fel de mari ca Nuclearelectrica sau Hidroelectrica. Acesta a mai făcut şi unele precizări cu privire la managementul dual ce va fi aplicat la Complexul Energetic Oltenia.

Sediul Complexului Energetic Oltenia revine din nou în discuţii. Directorul SNLO, Daniel Burlan, a precizat ieri la Radio Infinit că sub nicio formă sediul noii companii nu va fi la Craiova pentru că cea mai mare cifră de afaceri pentru această companie este făcută în Gorj. „Părerea mea este că sediul la Craiova este exclus pentru că cea mai mare cifră de afaceri este făcută în Gorj pentru această companie deci nu cred că se va pune problema între Gorj şi Dolj”, a declarat Daniel Burlan.

Sediu în capitală

Acesta a ţinut să menţioneze faptul că un sediu la Bucureşti la fel care celelalte două mari companii, Hidroelectrica sau Nuclearelectrica, nu este exclus. „Dacă mă întrebaţi de Bucureşti, pot spune că este posibil. Cum marile companii au sedii în capitală şi aici am dat exemplu Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Electrica şi celelalte companii a căror activitate se desfăşoară în alte zone, fiindcă există o interacţiune mai rapidă cu cei care pot să ia decizii, ministere, dar dorinţa noastră este să fie până la urmă în Gorj”, a declarat Daniel Burlan, şeful SNLO.

Management dual, cerinţă a Fondului Proprietatea

Cât despre forma de conducerea a noii companii, Burlan spune că va fi management dual asigurat de un Comitet Director şi Consiliu de Supraveghere. Cel puţin asta au stabilit la negocieri cei doi acţionari majoritari ai companiei, Ministerul Economiei şi Fondul Proprietatea. „Cei doi acţionari ai viitoarei companii au stabilit la negocieri nişte termeni pentru numirea managementului la această companie. S-a stabilit că va fi o conducere de tip dual, cu un Comitet Director, cu un Consiliu de Supraveghere, modul cum va fi selecţia celor care vor conduce. Este o dorinţă a celor doi acţionari”, a declarat Daniel Burlan.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: