Burleanu avertizează că pot interveni amânări la Liga 2

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, susține că ar putea apărea amânări ale debutului Ligii 2, în funcție de ”analiza săptămânală a evoluției pandemiei”. Federaţia a luat decizia ca eşaloanele inferioare să revină în competiţii după data de 29 august, dar pandemia poate duce la amânarea campionatelor.

Federația Română de Fotbal a stabilit în ședința Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal datele de start ale noilor ediții ale competițiilor Cupa României, faza națională, Liga 2, Liga 3 și Liga 1. Însă, în cazul campionatelor Liga 2 și Liga 3, președintele Răzvan Burleanu a transmis că acestea ar putea suferi modificări, în funcție de cum evoluează pandemia. Liga 2 și Liga 3 ar putea începe la 29 august dar Burleanu spune că sunt șanse de amânare, în funcție de ”analiza evoluției pandemiei”. ”Referitor la debutul Ligii a 2-a, respectiv Ligii a 3-a, vorbim de 29 august. În același timp, la nivel de Comitet Executiv am stabilit că în fiecare săptămână vom analiza evoluția pandemiei, astfel încât să fim în măsură să susținem sau nu amânarea acestui debut de campionat la nivelul Ligii a 2-a și respectiv Ligii a 3-a. S-a mai stabilit și că toate echipele din Liga a 2-a care au promovat sau echipa din Liga a 2-a care are această șansă de a promova în Liga 1 în urma unui baraj, să extindem termenul până în 29 august de crearea unei echipe de junioare Under 15, după cum știți că este obligatoriu pentru echipele de Liga 1”, a spus Răzvan Burleanu.

Din judeţul Gorj vor evolua în Liga 2 Pandurii şi ACS Viitorul Târgu Jiu iar în Liga 3 doar Gilortul Târgu Cărbuneşti.

Primul tur al fazei naționale a Cupei României, în care participă cele 42 de reprezentante județene, cât și 34 de echipe dintre ultimele clasate din Liga 3, e programat să aibă loc în data de 25 august. Reprezentanta Gorjului în Cupa României este Jiul Rovinari, echipă care a fost desemnată de AJF Gorj pentru această competiţie deoarece faza judeţeană nu s-a mai organizat din cauza pandemiei.

Vizualizări: 238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: