Câine ucis la vânătoare. Dosar penal

Polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Novaci au fost sesizați prin apelul 112 de un bărbat, din comuna Polovragi, cu privire la faptul că i-ar fi fost ucis, prin împușcare, un câine.

Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că, pe fondul de vânătoare Polovragi, s-a desfășurat o vânătoare colectivă autorizată, toți participanții fiind autorizați pentru a deține, purta și folosi arme letale de vânătoare.

În cadrul activității organizate, un vânător de 41 de ani, din comuna Alimpești, ar fi observat un câine rasa ciobănesc bucovinean, aflat în libertate pe fondul cinegetic, procedând la împușcarea acestuia cu arma de vânătoare.

Cadavrul câinelui a fost transportat la D.S.V. Gorj pentru examinarea în vederea stabilirii cauzei decesului.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea cu intenție a unui animal, cercetările continuând pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt, anunță IPK Gorj.

Conform prevederilor art.19, alin. (3) din Legea 407/2006, privind vânătorii și protecția fondului cinegetic “pisicile hoinare şi câinii sălbăticiţi sau hoinari găsiţi pe suprafeţele productive ale fondurilor cinegetice se capturează sau se împuşcă fără restricţii şi fără obligarea la despăgubiri, iar fapta nu poate fi sancţionată”și art. 19, alin.(4) din Legea 407/2006, privind vânătorii și protecția fondului cinegetic “pisicile şi câinii care sunt în situaţia prevăzută la alin. (3) se împuşcă de către personalul de specialitate al gestionarului fondului cinegetic sau de vânători cu ocazia vânătorilor autorizate”.

Potrivit prevederilor art.1, lit. “f” și „v” din aceeași lege, câinele hoinar este definit ca fiind câinele găsit liber în fondul cinegetic, care nu face parte din categoria câinilor de vânătoare şi nu poartă semn distinct care să ateste acest fapt, al cărui stăpân nu poate fi identificat la acel moment, respectiv pisica hoinară este pisica domestică găsită în fondul cinegetic la mai mult de 200 m de ultima locuinţă.

Vizualizări: 1,203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: