Căldăruşe, îngrijorat că CE Oltenia va fi privatizat

Gabriel Căldăruşe, liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), a spus că declaraţia secretarului de stat în Ministerul Energiei, Bogdan Badea, precum că nu este exclusă vânzarea CE Oltenia, îl îngrijorează.

„Declaraţia dată de secretarul de stat ne îngrijorează. Vineri, la ora 10, o să fie o întâlnire la sediul Ministerului Energiei cu domnul ministru Gerea, cred că vom lămuri foarte multe aspecte, pentru că ne surprinde faptul că în loc să se preocupe să rezolve problemele din sistemul energetic naţional se lansează pe piaţă astfel de lucruri. Ne îngrijorează declaraţia domnului Badea despre faptul că se doreşte privatizarea CE Oltenia. Urmărind tot ceea ce s-a întâmplat după privatizările care au avut loc în România, am văzut că întotdeauna a existat un proces de restructurare masiv care afectează în primul rând salariaţii”, a declarat Gabriel Căldăruşe.

Liderii Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) spun că asta a fost intenţia actualului Guvern încă de acum 3 ani. „Domnul Căldăruşe, dacă citea scrisorile de intenţie semnate de tăticul lui suprem, Ponta, vedea că în acele scrisori de intenţie e trecută această chestiune. Nu trebuia să fie îngrijorat astăzi, trebuia să fie din 2012. Echipa asta managerială nu a fost pusă aici fără un scop şi acesta este scopul. Eu nu sunt pentru privatizare, pentru că nu este o soluţie, dar prin ceea ce s-a întâmplat în ultimii 3 ani îmi dă impresia că asta se doreşte. Pentru salariaţi privatizarea ar însemna mai puţine locuri de muncă şi venituri mai mici”, a comentat Dumitru Pârvulescu, vicepreşedinte FNME. 

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: