Calificare fără emoții

Vine, vine primăvara...! Refrenul se cântă de minune la Energia care a obținut o calificare lejeră în primăvara europeană. Italienii de la Noci și-au dovedit limitele la Tg Jiu, acolo unde Energia a zburdat către o calificare istorică, în turul IV al Cupei Cupelor.

Energia Pandurii Târgu Jiu – Pallamano Intini Noci                   37-28 (19-11)

Cei mai buni marcatori: Energia (Asoltanei-8, Apolzan-6, Păiuș-5) / Noci (Carrara-6).

La a treia aventură în Europa, Energia nu putea da cu piciorul unei calificări istorice. Mai ales că adversarii nu le-au pus deloc probleme la Tg Jiu după victoria stranie din tur, 26 la 25.

Prea mici pentru Energia

Încă de la tragerea la sorți se vorbea de norocul Energiei de a pica cu o echipă dintr-un handbal mic, cel italian. Iar după ce i-am văzut la lucru pe macaronari la Târgu Jiu, ne întrebăm cum de a putut Energia să piardă meciul tur. Acel accident nu a mai contat însă. Elevii lui Andrieș s-au concentrat la maxim să nu le scape calificarea iar misiunea nu a părut în dubiu decât în primele minute. Italienii au ținut pasul doar până la 5 la 5 iar de aici a început nebunia. Energia s-a desprins repede și a intrat la pauză cu biletele de turul IV în buzunar. În repriza a doua s-a dat drumul și la show pentru suporteri. Asoltanei și colegii săi au condus și la 14 goluri diferență, au dat ”aeriene” și chiar erau să dea gol din poartă în poartă la execuția lui Rădulescu ce a nimerit bara. S-a încheiat 37 la 28, suficient ca gorjenii să viseze frumos înaintea tragerii la sorți pentru următorul tur.

”Sunt fericit că am reuşit să le oferim suporterilor o victorie frumoasă şi o calificare în primăvara europeană. O calificare care înseamnă foarte mult pentru mine”

Mihai Asoltanei, Energia

”Ne-am spălat puţin ruşinea de la Noci prin această victorie. Se putea şi mai clar, dar contează rezultatul final şi faptul că ne-am calificat. Este o victorie pe care o aşteptam, ne-am calificat în turul următor. Turul care urmează va fi unul foarte greu, dar este un pas istoric pentru această echipă.”

Liviu Andrieș, antrenor Energia

”E cel mai frumos cadou de ziua mea. Eu fac cinste. Este o calificare istorică. Aşteptam să ne calificăm, meciul a fost la discreţia noastră. Le mulţumesc băieţilor şi sper să o ţină tot aşa, să ne facă bucurii, pentru că aşa vine şi publicul la sală”

Gore Popescu, președinte Energia

”Îmi pare rău pentru acest rezultat, a fost unul total nefavorabil pentru noi. Nu pot decât să urez noroc Energiei mai departe, pentru că a meritat să învingă şi să treacă peste această dublă”

Francesco Trapani, antrenor Noci

Vizualizări: 63

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: