Călinoiu a plecat la Bruxelles cu primarii liberali şi unul anchetat de DNA

Şeful Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, a plecat la Bruxelles la Săptămâna Europeană a Regiunilor şi Oraşelor însoţit de doi primari liberali, dar şi de unul anchetat de DNA. Este vorba despre Ilie Iordache, primarul de la Turceni, Vasile Moşoiu, de la Drăguţeşti şi Constantin Pârvulescu, primarul din Fărcăşeşti anchetat de DNA pentru luare de mită.

Ion Călinoiu nu a plecat anul acesta singur la Bruxelles, pe lista celor care formează delegaţia ce reprezintă Gorjul acolo figurând, pe lângă jurnalişti şi oameni de afaceri din municipiu, şi primarii PNL din Turceni, Drăguţeşti şi primarul din Fărcăşeşti anchetat de DNA. Edilul ultimei comune este nimeni altul decât Constantin Pârvulescu, cel la care procurorii anticorupţie au descins cu câteva săptămâni în urmă pentru a-i inventaria averea. Un om de afaceri din Târgu Jiu l-a acuzat atunci pe Pârvulescu de faptul că i-ar fi cerut mită bani şi bunuri în cuantum de vreo 13 miliarde de lei vechi. Aproape o zi întreagă au stat cei de la DNA la Fărcăşeşti pentru a-i socoti edilului averea, după acest episod Pârvulescu îmbolnăvindu-se suficient de mult încât să se interneze la spital şi să se piardă interesul stârnit în jurul său.

Călinoiu: „Problemele lui Pârvulescu sunt strict ale lui“

Călinoiu nu pare deranjat de faptul că din delegaţia pe care o conduce face parte un primar asupra căruia planează suspiciuni de corupţie. Evident că dacă reprezentantul vreunui alt partid şi-ar fi luat colegul de organizaţie anchetat de DNA şi l-ar fi dus la Bruxelles, politicianul respectiv îşi risca mai mult decât pielea, episodul de acum cu actualul şef al Consiliului Judeţean şi Pârvulescu nefiind abordat de către jurnalişti fie şi pentru că instituţia condusă de Călinoiu nu a anunţat plecarea şefului peste hotare. "E o anchetă, are ocazia să îşi dovedească nevinovăţia la instanţă, la Open Days a fost invitat de cei de la Bruxelles, noi mergem acolo pentru că am fost prezenţi în fiecare an şi asta ne-a ajutat să fim primul judeţ din ţară care a accesat fonduri europene. Problemele lui Pârvulescu sunt strict ale lui, delegaţia noastră e formată din multe alte persoane, inclusiv din prorectorul Dorel Chiriţescu de la Universitatea Constantin Brâncuşi şi cred că vom reuşi şi de data aceasta să ne prezentăm aşa cum trebuie la o astfel de întâlnire", spune Călinoiu, pe un ton optimist.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: