Călinoiu a văzut dezastrul de la Roşia de Amaradia în poze

Preşedintele Consiliului Judeţean a declarat ieri într-o conferinţă de presă că surparea de pe drumul ce leagă Seciurile de Roşia de Amaradia a avut loc din pricina secetei. Mai mult, preşedintele a recunoscut faptul că nu a fost la faţa locului, ci a văzut nişte fotografii….Între timp, conflictul dintre Călinoiu şi primarul Liviu Cotojman s-a amplificat deoarece edilul nu primeşte ajutor.

S-a rezolvat problema cu drumul de la Roşia de Amaradia?

Nu-i vorba despre o distrugere a drumului judeţean, Drumul nu are nimic. Am şi nişte poze de acolo. Este vorba despre o surpare de mal care a ajuns în drum. Acum fenomenul de activare de alunecări în zonă nu poate fi pus în discuţie, mi-au spus specialiştii. Acolo este vorba de un teren argilos pe un deal, şi ca urmare a secetei... Dacă plouă nu mai fuge, argila se lipeşte.

Aţi intervenit cumva pentru remedierea situaţiei?

Am discutat cu primarul. Acolo, un buldo putea cu două lame, în cinci minute, să elimine pământul, a fost mai bine să se facă această alarmare, în presă, către mine… Am trimis oameni acolo, o să transportăm o parte din pământul predispus în continuare surpării şi vom face şi o supraînălţare.

Domnul primar a spus că sunteţi iresponsabil...

Vom vedea cine va fi iresponsabil, dacă va mai pica. Măsurile în situaţie de urgenţă se iau pentru aducerea obiectivului afectat la starea iniţială. S-a adus. Obiectiv afectat impropriu spus pentru că drumul nu a suferit nicio degradare. A fost afectat ca urmare a depunerii materialului pământos. Este zona cu riscul natural cel mai mare, acolo instabilitatea a fost demonstrată clar prin scufundările de teren.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: