Călinoiu aşteaptă soluţii de la noul şef al UM Sadu

Gheorghe Stoica a fost instalat ieri la conducerea UM Sadu. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, spune că şeful venit din Romarm trebuie să-şi respecte promisiunile şi să vină cu soluţii pentru redresarea situaţiei economice dezastruoase în care se află fabrica de armament.

Autorităţile judeţene au purtat discuţii cu conducerea Romarm, înainte de înlocuirea directorului de la UM Sadu. Se pare că, la Instituţia Prefectului, directorul general de la Romarm a promis că va schimba conducerea şi că va aduce contracte din SUA. Primul obiectiv deja l-a îndeplinit prin înlocuirea lui Ştefan Danciu. Rămâne de văzut dacă va reuşi să îmbunătăţească situaţia în care se află cei aproximativ 1000 de angajaţi care în ultimele luni primesc doar câte  200-300 de lei din salariu pentru a nu fi trecuţi în şomaj.

Preşedintele Consiliului Judeţean spune că Dan Tache, directorul general al Romarm, s-a angajat să aducă un management performant. „Directorul Tache să vină la UM Sadu cu soluţia pe care şi-a asumat-o, un management performant care să asigure păstrarea locurilor de muncă. Până acum s-au implicat din punct de vedere politic, dar lucrurile nu trebuie să mai stea aşa, ci să asigure interesul general”, a declarat Ion Călinoiu. Sunt voci care spun care spun că marea strategie Tache-Stoica ar fi reducerea pe hârtie a costurilor, care şi aşa sunt subdimensionate.

INVITAŢIE

Preşedintele Consiliului Judeţean nu a fost invitat la instalarea noului director al UM Sadu. „Nu m-a chemat nimeni, dar nici nu vreau să merg. Nu vreau să se spună după aceea: I-am cerut părerea şi lui Călinoiu. Nu-l cunosc pe domnul Stoica, însă repet: Ne interesează să păstrăm locurile de muncă”, a precizat Călinoiu.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: