Călinoiu despre dosarul „Mită pentru Ponta”: N-am fost citat de DNA!

Ion Călinoiu refuză să vorbească despre implicarea sa în dosarul „Mită pentru Ponta”. Este vorba de dosarul în care un om de afaceri a fost denunţat de Laurenţiu Ciurel la DNA, în plină campanie pentru alegerile prezidenţiale. Denunţul a venit la trei săptămâni după ce afaceristul Ionel Bogdan a fost în biroul lui Ciurel pentru a-i propune mită: 15% din valoarea contractelor pentru PSD şi Ponta şi 5% pentru Ciurel. Bogdan susţinea că este trimisului lui Sorin Encuţescu, pe atunci consilier al lui Ponta. Ciurel a făcut denunţul pe 30 septembrie 2014, doar după ce l-a rugat pe Călinoiu să discute cu Encuţescu despre subiect.

Omul de afaceri Ionel Bogdan a fost deja condamnat la un an şi două luni de închisoare pentru dare de mită, el recunoscând fapta şi beneficiind astfel de reducerea pedepsei, mai ales că a făcut şi două denunţuri cu privire la alte fapte. Sentinţa dată de Tribunalul Gorj nu este definitivă.

Ciurel l-a implicat şi pe Ion Călinoiu în poveste, prin declaraţia dată la DNA, dar procurorii au închis rapid dosarul, fără să verifice implicarea lui Călinoiu ori a consilierului Encuţescu, cu atât mai puţin implicarea lui Ponta, deşi Ionel Bogdan susţinea că urma să-i dea personal partea lui de şpagă.

Ion Călinoiu confirmă faptul că nu a fost citat de DNA, deşi numele său i-a apărut în acest dosar.  „Problemele legate de dosare nu cred că trebuie să le supun dezbaterilor publice. Nu ştiu cum aţi intrat dumneavoastră în posesia rechizitoriului, dar declaraţiile alea sunt şi nu se comentează. Eu niciodată nu am fost citat de DNA. Eu zic că am pus punct acestui subiect, iar cei care sunt îndreptăţiţi vor face lumină sau au făcut, din câte ştiu eu”, a declarat Ion Călinoiu.

Laurenţiu Ciurel a scris în declaraţia dată anul trecut la DNA că, după ce s-a văzut cu Bogdan pe 9 septembrie, s-a întâlnit într-o şedinţă cu Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, care din întâmplare avea drum la Guvern. Ciurel susţine în declaraţie că l-a rugat pe Călinoiu să-l caute pe consilierul Sorin Encuţescu şi „să-i atragă atenţia asupra comportării“ lui Ionel Bogdan. După ce a fost Călinoiu la Bucureşti, Ciurel a fost sunat de Sorin Encuţescu, acesta asigurându-l că nu a trimis pe nimeni la el şi că nu se cunoaşte cu persoana, mai scrie managerul CEO în declaraţia de la dosar.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: