Călinoiu: Extinderea Parcului Industrial, deblocată în câteva zile

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, dă asigurări că în câteva zile se va debloca transferul activelor disponibile de la Uzina Mecanică Sadu la Parcul Industrial. După ce s-a întors de la Bucureşti, Călinoiu spune că până miercuri va fi rezolvată această problemă în proporţie de 99%. Adoptarea unei Hotărâri de Guvern prin care să se legifereze preluarea suprafeţei de aproximativ 12 hectare de teren este aşteptată de aproximativ doi ani. Lipsa terenului din Parcul Industrial Bumbeşti Jiu a făcut ca judeţul Gorj să piardă investiţii care ar fi putut asigura sute de locuri de muncă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj spune că, în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii Ministerelor Economiei şi ai Finanţelor, deblocarea activelor disponibile de la UM Sadu va fi făcută în câteva zile. „Am fost la Bucureşti, la Ministerul Finanţelor şi la Ministerul Economiei, unde am purtat privind deblocarea preluării activelor disponibile de la UM Sadu de către Parcul Industrial Bumbeşti Jiu. Am promisiunea miniştrilor că, în proporţie de 99%,  problema transferului va fi rezolvată până miercuri”, a declarat Ion Călinoiu.   Hotărârea de Guvern prin care se va legifera preluarea suprafeţei de aproximativ 12 hectare de teren este aşteptată de aproximativ doi ani, atât de către atât de către Uzina Mecanică Sadu, care va scapă de circa 60% din datorii, cât şi de către Parcul Industrial care va putea acorda spaţii unor noi investitori. Deşi erau promisiuni că transferul se va realiza încă din primăvară, o nouă legea a impus obţinerea altor avize decât cele existente la dosar. Şeful judeţului a precizat că vor fi reluate demersurile privind aducerea de noi investitori. „Odată cu deblocarea transferului vom intra în linie dreaptă pentru organizare în vederea aducerii de noi investitori. Prin preluarea activelor disponibile de la UM Sadu de către Parcul Industrial vom avea şansa să asigurăm noi locuri de muncă”, a menţionat Călinoiu.

Modernizări la halele din Parcul Industrial

Parcul Industrial Bumbeşti Jiu are o suprafaţă de 13,6 hectare. În incinta acestuia îşi desfăşoară activitatea 12 firme cu un număr total de aproximativ 400 de salariaţi. Directorul Parcului Industrial spune că sunt firme serioase care şi-au achitat obligaţiile în proporţie de 90%. Astfel, conducerea Parcului trage nădejde ca la sfârşitul anului să înregistreze un profit de câteva sute de milioane de lei vechi. „La ora actuală, în Parc, avem cele mai multe firme de până acum. Avem 12 firme serioase care au obligaţiile plătite la zi în proporţie de peste 90%. În momentul de faţă, Parcul Industrial are profit. Ne aşteptăm ca la sfârşitul anului să înregistrăm un profit de câteva sute de milioane de lei vechi”, a declarat Cristian Toader Pasti, directorul Parcului Industrial Bumbeşti Jiu. Acesta a mai precizat că profitul va fi investit în modernizarea halelor. „Din profit facem investiţii pentru a le asigura firmelor condiţii mai bune. Am început deja să modernizăm halele. În momentul de faţă, schimbăm tâmplăria la fabrica de confecţii şi tricotaje, unde lucrează 60 de doamne. Firma respectivă este în Parc încă de la înfiinţarea lui, iar tâmplăria era veche. Pe măsură ce scoatem profit vom face investiţii şi la celelalte hale”, a menţionat Cristian Toader Pasti.     

INVESTITORI

În momentul de faţă, se poartă discuţii pentru ca şi celelalte două hale din Parc să poată fi închiriate. În una dintre ele urmează să vină nişte investitori din Germania pentru realizarea de turbine eoliene. „La ora actuală, nu mai avem teren disponibil, ci doar două hale. Pentru una dintre ele am semnat deja un precontract, iar pentru cealaltă purtăm discuţii cu un investitor din Germania care vrea să realizeze turbine eoliene. Sperăm ca prin preluarea terenului de la UM Sadu să putem aduce investitori noi. Am avut solicitări de la o firmă din Coreea de Sud, dar neavând spaţiu investitorii au plecat în altă parte. Sunt oraşe din ţară care au 3-4 parcuri industriale, chiar şi la Craiova se amenajează un alt doilea parc”, a declarat Toader Pasti.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: