Călinoiu îl roagă pe Manţog să-i rezolve problemele

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, îi cere ajutorul lui Ionel Manţog pentru a rezolva problema apei calde de  la Motru. Manţog spune că, deşi partidul său a ajutat foarte mult Primăria Motru, atât Dorin Hanu cât şi Ion Călinoiunu s-au implicat suficient şi ca atare apelul acestora ar putea fi tardiv. De amintit că motrenii au rămas fără apă după ce Călinoiu a cerut Finanţelor Publice blocarea conturilor SNLO. Pentru că aşa a înţeles Călinoiu că se rezolvă problemele, în replică, SNLO a sistat livrarea cărbunelui către Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru.

Lipsei apei calde de la Motru a devenit o problemă de actualitate, care de aproape o săptămână nu a putut fi rezolvată. Această problemă a fost ridicată şi în cadrul şedinţei de vineri a Consiliului Judeţean, deşi punctele de pe ordinea de zi vizau aprobarea noilor organigrame. Dumitru Mareş, consilier judeţean, i-a cerut lui Ion Călinoiu să găsească soluţii pentru ca locuitorii oraşului Motru să nu se mai confrunte cu lipsa apei calde. Depăşit de situaţie, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj i-a cerut lui Ionel Manţog să intervină pe lângă conducerea SNLO pentru ca UATAA să primească lignit de calitate chiar dacă datoriile furnizorului de apă caldă sunt de ordinul miliardelor. Manţog consideră că atât Dorin Hanu, primarul oraşului Motru, cât şi Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, sunt vinovaţi de această situaţie. Şeful judeţului, Ion Călinoiu, a cerut în urmă cu ceva timp, Direcţiei de Finanţe Gorj să blocheze conturile SNLO deoarece societatea avea datorii către Primăria Motru. Călinoiu nu a luat în considerare faptul că UATAA Motru avea datorii mult mai mari faţă de SNLO. Ca urmare a blocării conturilor, SNLO a hotărât să nu mai furnizeze cărbune către UATAA. Pedelistul Manţog i-a spus lui Călinoiu că apelul său este tardiv, iar societatea minieră va relua furnizarea cărbunelui după ce UATAA îşi va achita din datorii.

Primăria Motru găsise o firmă privată de unde lua cărbune însă contractul a fost încheiat după ce firma le-a adus humă în loc de cărbune. Motrenii nu au apă caldă de mai multe zile.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: