Călinoiu promite modernizarea a încă unui drum judeţean

La un an de la reînnoirea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu anunţă că în această vară vor începe lucrările de modernizare a încă unui drum din ograda sa, cel care face legătura între Ciuperceni, Godineşti şi Tismana, cu satele Topeşti, Boroşteni şi Peştişani, traseul respectiv având cam 40 de kilometri.

Cu această ocazie localnicii din satul Gornoviţa aşteaptă ca pe marginea drumului să fie reamplasat şi panoul care să semnalizeze trecătorilor existenţa satului lor, în urmă cu câţiva ani fosta conducere a primăriei Tismana dând jos indicatorul şi înglobând satul amintit în Topeşti, doar pentru ca Topeştiul să fie declarat „sat european”. „Satul european” face parte totuşi dintr-un oraş, iar drumul care-l străbate necesită o modernizare inclusiv a podurilor de pe traseu, turiştii care vin vara aici mai ales la bâlciul de Sfânta Maria Mare şi la mănăstirea Tismana ajungând cu maşina în şanţ din cauza proastei semnalizări a curbelor periculoase şi a stării şoselei. De amintit sunt şi gropile din zona Ciuperceni şi Tismana de pe acest traseu, carosabilul de aici fiind cârpit doar când mai e câte un bâlci prin zonă şi cam atât.

Proiectul de modernizare a drumului este făcut de câţiva ani, pe vremea Elenei Udrea şeful judeţului plângându-se că aceasta nu i-a aprobat finanţarea necesară. Acum Călinoiu spune că are şi banii cu care să facă lucrările de modernizare a drumului, costul proiectului fiind estimat la 40 de milioane, adică un kilometru de drum necesită un milion de euro. Şoseaua trece prin zone de deal, sunt necesare reabilitări de poduri şi, mai ales, semne de circulaţie corespunzătoare, aceasta fiind printre ultimele din judeţ care arată ca vai de mama ei, după ce Consiliul Judeţean a reuşit în ultimii ani să modernizeze tronsonul dintre Novaci şi Ţânţăreni sau pe cel de la Crasna la Polovragi, în lucru fiind şi cel de la Peşteana la Târgu Cărbuneşti, de reabilitări având parte şi porţiunea de la Ciuperceni spre Mătăsari.

În ciuda tuturor controverselor iscate mai ales în perioade electorale, drumurile respective arată încă bine, semn că se pot face şi lucrări de calitate, aşa cum ar fi de dorit şi pe drumul pe care Călinoiu îl promite modernizat în actualul mandat, asta dacă nu cumva între timp ajunge guvernator de regiune… şi trebuie să găsească finanţare pentru şi mai multe drumuri din Oltenia.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: