Călinoiu: PSD va câştiga primăriile PNL. Reacţie: Călinoiu delirează!

Liderii PSD Gorj sunt siguri pe câştigarea oraşelor conduse de primarii liberali, la alegerile din 2016. Călinoiu vede deja o victorie la Târgu Cărbuneşti, Ţicleni şi Turceni. După părerea sa, sunt şanse mari de izbândă şi la Bumbeşti Jiu şi Novaci. Dan Vâlceanu consideră declaraţiile lui Călinoiu ca fiind un delir. În ciuda disputelor din ultima perioadă dintre Tudor Barbu şi primarul Mihai Mazilu, Vâlceanu spune că toţi primarii liberali, aflaţi în funcţie, vor fi susţinuţi pentru un nou mandat.

Conflictele dintre liberali dau mari speranţe pesediştilor în ceea ce priveşte alegerile de anul viitor. Tudor Barbu a anunţat că are un candidat de rezervă pentru Primăria Târgu Cărbuneşti, după ce primarul Mihai Mazilu a spus că nu mai face politică, ci doar administraţie. Singurul candidat de temut pentru PSD este Mihai Mazilu, însă acum Ion Călinoiu dă ca sigură câştigarea acestei primării, fără a preciza dacă se intenţionează să-l aducă la PSD pe actualul primar, ori dacă i-a găsit un adversar pe măsură. „La Cărbuneşti câştigăm alegerile, la Bumbeşti Jiu nu ne lăsăm bătuţi de Bobaru, la Ţicleni avem rezolvată problema, cred că primarul actual va câştiga alegerile. Nu ştiu dacă Radu Constantin a trecut la PSD sau e independent, dar am declarat pe faţă că-l susţinem. La Turceni vom avea o surpriză plăcută şi vom avea un primar PSD. La Novaci, avem o imagine bună a Partidului Social Democrat şi cred că vom rezolva problema şi acolo”, a declarat Călinoiu. Acesta este însă contrazis de liberalii. „Cred că domnul Călinoiu, un baron aflat la sfârşit de carieră, e prea mult băgat în seamă, lucru pe care eu n-am de gând să-l fac. Nu am de gând să iau în considerare orice delir pe care domnul Călinoiu îl are în spaţiul public, atunci când simte că la el în partid polii de putere se schimbă. Primăriile respective sunt liberale şi vor rămâne liberale şi după alegerile de anul viitor, aşa cum se va întâmpla şi cu Consiliul Judeţean, unde afacerile şi clientela politică a PSD au distrus orice urmă de administraţie”, a declarat Vâlceanu.

DECIZIE

Liderul PNL susţine că toţi primarii liberali în funcţie vor fi susţinuţi de partid pentru alegerile de anul viitor. Vâlceanu spune că Mihai Mazilu va rămâne candidatul PNL pentru Primăria Târgu Cărbuneşti. „Avem o decizie politică luată în BPJ, potrivit căreia acolo unde sunt primari liberali, aceştia rămân candidaţii noştri şi vor fi susţinuţi de partid la alegerile viitoare”, a declarat Vâlceanu.      

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: