Călinoiu: Şi alţi lideri ar trebui să plece din sindicate

Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a comentat la un post local de radio demisia lui Ion Ruşeţ. El crede că şi alţi lideri care au fost alături de Marin Condescu ar trebui să-l urmeze pe Ruşeţ şi să părăsească mişcarea sindicală. Pe de altă parte, Călinoiu ia în calcul posibilitatea ca acesta să revină în politică. Ion Ruşeţ a demisionat la solicitarea liderilor din Motru, Craiova şi Turceni. Alături de el a rămas chiar Gabriel Căldăruşe,  reprezentantul sindicatului „de astăzi“, aşa cum s-a referit Ion Călinoiu la Sindicatul Mine Energie Oltenia.

Rep.: Cum aţi văzut demisia lui Ion Ruşeţ? Să pleci din lumea sindicală, să vorbeşti acum de o revenire în politică.

Ion Călinoiu: Eu nu ştiu ce a stat la baza acestei decizii pe care a luat-o Ruşeţ. Nici nu m-a interesat. Dar eu văd un lucru foarte important. Ar trebui să-l urmeze şi ceilalţi lideri importanţi ai lui Marin Condescu. Probabil nu s-a mai găsit compatibil cu ceea ce trebuie să facă sindicatul, probabil ce ştiu eu ce s-a întâmplat acolo şi ar trebui să facă acest lucru şi ceilalţi lideri care-l susţin şi l-au mai susţinut, dar marcanţi, ai lui Condescu. Hai domn’le să lăsăm oamenii liberi, că a fost destul de multă presiune sindicală pe oamenii ăştia.

Rep.: Sugeraţi că este omul lui Condescu?

I.C.: S-ar putea şi una din asta. A fost reprezentantul lui Condescu.

Rep.: Până acum un an şi ceva.

I.C.: El dacă, repet, şi-a depus demisia, nu cunosc motivele, poate să fie şi de neadaptare a ceea ce trebuie să fie acest sindicat de astăzi, ce ştiu eu. Este şi legată de activitatea lui anterioară în sindicat. Toţi ar trebui să facă acest lucru.

Rep.: Să spuneţi că Ruşeţ e omul lui Condescu…

I.C.: M-aţi înţeles greşit. Să mai explic o dată. Fără să cunosc ce a stat la baza deciziei lui Ruşeţ eu cred că ar trebui să-l urmeze şi ceilalţi lideri marcanţi, pentru că a fost ceva legat de activitatea lui anterioară în mişcarea sindicală. L-or fi acuzat de trădare. Alţii nu ştiu de ce. Şi Ruşeţ a zis bine dom’le dacă nu credeaţi că mă repliez nu vă mai reprezint.

Rep.: Dacă revine ca adversar al PSD?

I.C.: Are tot dreptul. Poate de asta a fost un motiv de a-şi da demisia.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: