Călinoiu şi Condescu se ceartă pe „slugile din minerit”

Conflictul dintre liderul sindical Marin Condescu şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj Ion Călinoiu continuă, subiectul fiind de această dată „slugile“ din minerit şi energie. În schimbul de replici este adus în discuţie şi Victor Ponta, Condescu sugerând că acesta a acceptat directorii pe care Ion Călinoiu îi numeşte acum slugi.

Cei doi preşedinţi, unul de judeţ, altul de federaţie sindicală, au avut, prin intermediul Radio Infinit, un schimb de replici delicios. În sensul că cei doi, poate parteneri altă dată, separaţi acum de Laurenţiu Ciurel, îşi strigă lucruri. Discuţia este despre... slugi. Călinoiu spune că Marin Condescu a promovat în minerit slugile sale, iar Condescu afirmă că slugile lui Călinoiu fac victime.  „Sunt părtaşi (n.red-liderii de sindicat), domnul Condescu este părtaş la dezastrul din minerit şi energie, alături de cei ce au lucrat acolo şi ar trebui să plătească”, adaugă Ion Călinoiu.

Preşedintele CJ Gorj spune că nu are nicio legătură cu numirea lui Ciurel în fruntea CE Oltenia, deşi nu mai este un secret pentru nimeni că acesta a fost numit politic, călcându-se în picioare prevederile ordonanţei 109 privind managementul privat. „Conducerea CEO a fost selectară, se ştie foarte clar, fără a avea la bază criteriul politic. (!!!) Susţin conducerea CEO că vrea să facă ordine“, a spus Călinoiu.

Directorii lui Condescu, avizaţi de Ponta?

Călinoiu îl avertizează pe Marin Condescu, preşedintele FNME, că nu mai are putere în sistem, iar sindicalistul îi transmite că protejatul lui, directorul general Laurenţiu Ciurel, a dus în prăpastie compania, în numai şase luni. Călinoiu crede că problema lui Condescu este aceea că nu mai are putere în complex. „Nu mai au loc să lucreze cei ce au fraudat mineritul. Vreau să-i mai spun o dată că la nivelul CEO nu vor mai fi directori care să fie slugile lui Condescu, vor fi oameni profesionişti“, spune acesta.

Condescu îi aminteşte lui Călinoiu că vor mai fi alegeri şi nu va mai putea minţi alegătorii. „Slugile lui, din păcate, fac victime, dar să fie atent cum pune problema, pentru că s-ar putea îneca în propriile valuri. Vor fi alegeri şi nu va mai putea să mintă oamenii. Dacă era responsabil nu spunea că mai sunt bani pentru o lună de zile, dar a avut o clipă de rătăcire, de adevăr“, mai spune Condescu. „A rămas el singur să-l susţină, nimeni din partid, din PSD, nu a susţinut candidatura lui Ciurel şi toată lumea e nemulţumită. La mitingul nostru inclusiv preşedinţi ai organizaţilor teritoriale ale PSD au participat“, a adăugat liderul sindical.

Pentru ca lucrurile să fie şi mai interesante, Condescu îi transmite lui Călinoiu că unele numiri erau avizate de Victor Ponta. „Domnul Călinoiu, dacă mai are pic de conştiinţă, ştie că i-am prezentat aceste lucruri în negocierile directe. Dacă se face surd şi crede că va reuşi nu-i doresc decât să-i dea şi lui Dumnezeu ce simt minerii şi energeticienii. (...) Marele preşedinte Călinoiu ştie că niciodată nu au fost decât oameni de valoare, care au fost acceptaţi inclusiv de şeful lui de partid actual şi premierul României în altă calitate pe care a avut-o, iar faptul că au fost oameni adevăraţi este că au dus complexul întotdeauna pe profit şi nu au suferit acum. Faptul că odrasla lui, pupila lui protejată, în şase luni a ajuns să cheltuiască tot ce au agonisit aceste complexuri arată cât de bine ştie să conducă agronomul Călinoiu“, răspunde Condescu.

DESENE

Ion Călinoiu a ironizat şi la Radio Omega dezbaterea organizată de Marin Condescu pe minerit şi energie. „Condescu a demonstrat că ştie foarte bine să deseneze, nu să prezinte situaţia reală a Complexului”, a comentat Ion Călinoiu, în urma dezbaterii de vineri organizate de sindicalistul Marin Condescu pe minerit şi energie.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: