Călinoiu şi Dian Popescu acuză Guvernul de mită electorală

Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, și președintele PNL, Dian Popescu, au comentat ieri lista cu primăriile care au primit bani din fondul de rezervă al Guvernului pentru alegerile locale din iunie. Cei doi lideri politici de la Gorj îl acuză pe premierul Mihai Răzvan Ungureanu de mită electorală, dar și de faptul că a îndrăznit să se atingă de nişte bani destinaţi exclusiv situațiilor de urgenţă de la nivelul ţării. Şi primarii PSD din judeţ s-au arătat dezamăgiți de noul premier.

Primarii din Gorj care nu s-au regăsit ieri pe lista fondurilor alocate de premierul Răzvan Ungureanu s-au declarat total dezamăgiţi de gestul guvernanților. Aceasta a fost și reacţia liderilor politici din opoziţie care au declarat că prin acest gest, guvernul şi-a pierdut şi mai mult din credibilitate în rândul cetățenilor. ”Este o listă care nu dezminte această idee că guvernul încearcă să politizeze fondurile. Aceşti bani nu o să mai mulţumească pe nimeni, nici măcar pe primari care vedeţi că părăsesc o barcă deja scufundată. Este clar mită electorală”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Județean Gorj.

Echilibrare justă

Întrebat dacă nu cumva și Consiliul Județean a împărți banii primarilor în funcție de culoarea politică, Ion Călinoiu spune că se bucură că a făcut acest lucru pentru că acum este un echilibru între bugetele tuturor primăriilor. ”La nivelul Consiliului Județean este un lucru bun pe care l-am făcut pentru a echilibra bugetele tuturor localităților. Eu am colaborat cu toate, nu există un decalaj foarte mare. Eu nu am repartizat bani din fondul de rezervă al CJ pentru că nu există așa ceva, am făcut o echilibrare justă a împărțirii banilor”, a adăugat Călinoiu.

”Criteriul este jenant şi deranjant”

Celălalt lider politic din USL, Dian Popescu, spune că este foarte bine că primarii primesc bani însă criteriul este jenant şi deranjant. ”În primul rând nu trebuie să consumăm fondul de rezervă al guvernului pe campanii electorale pentru că el trebuie să stea la dispoziţia primului ministru în caz de calamităţi naturale. Politic vorbind, este bine că primarii primesc bani dar PDL-ul trebuie să înţeleagă că guvernează şi primarii altor formaţiuni politice. Criteriul este jenant şi deranjant”, a spus preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu.

Primarii USL aşteaptă să iasă soarele

Mult mai dezamăgiţi de hotărârea Guvernului de a aloca bani numai primăriilor portocalii s-au arătat însă primarii care nu se regăsesc pe listă. Primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, a declarat ieri că toţi reprezentanţii guvernului sunt ”neserioşi”. ”Este păcat, este oglinda primului ministru și a guvernului. E diferenţă ca de la cer la pământ între ceea ce spune și ce face. Eu nu sunt supărat, asta e dar e dureros pentru că am crezut că acest guvern va schimba ceva”, a declarat primarul Ciocea.

Primarul din Târgu Cărbunești, Mihai Mazilu, speră că soarele va ajunge și pe strada lui. Până atunci spune că trebuie ca USL-ul să se organizeze și mai bine astfel încât să le dea peste nas la alegeri pedeliștilor. ”Vom vedea peste două luni, va veni soarele și pe strada noastră. Eu nu am nevoie de bani, am demonstrat că se pot face multe și fără bani. Este o chestiune la care mă așteptam. Primul ministru spunea că acești bani sunt intangibili iar acum îi dă fără jenă crezând că mai poate îndupleca pe careva pe ultima sută de metri”, a declarat Mihai Mazilu, primarul din Cărbunești.

Emil Cătănoiu, primarul din Căpreni, unul dintre cei mai vechi membri PSD, a precizat că cele 19 primării meritau să primească și ele ceva bani pentru că nu au primit nici anul trecut și oricum este prea târziu pentru ele cu o lună înainte de alegeri. ”Cele 19 primării nu au prea primit bani nici anul trecut și până la urmă sunt la putere. E adevărat că foarte puține din ele au cofinanțări, eu am datorii din 2009 la drumuri. Oricum nu mai au ce să facă cu ei acum cu o lună înainte de campanie”, a declarat Emil Cătănoiu, primarul din Căpreni.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: